VERENIGING EIGEN HUIS

Minister Dekker ontvangt nieuw woonblad Puur Wonen

Op 27 november 2003 is Nederland een nieuw woonblad rijker: Puur Wonen, het eerste consumentenblad in Nederland over verantwoord wonen en (ver)bouwen. Een magazine over mooi, comfortabel en gezond wonen met gebruik van milieuvriendelijke materialen en technieken. Het blad is gericht op de kritische woonconsument die hoge eisen stelt aan kwaliteit, gezondheid en comfort en het belang van het milieu. Er is aandacht voor nieuwbouwwoningen, maar ook voor grootschalige en kleinschalige verbouwingen van bestaande woningen. In Puur Wonen is veel informatie opgenomen over instanties en leveranciers die de consument van dienst kunnen zijn.

Het eerste exemplaar wordt tijdens de Nationale Dubo Dag op 27 november in De Doelen te Rotterdam aangeboden aan minister Dekker van VROM. Het tijdschrift is een initiatief van uitgeverij Aeneas en het vakblad Duurzaam Bouwen. De eerste editie is tot stand gekomen in samenwerking met Vereniging Eigen Huis. Marlies E.C. Pernot, algemeen directeur van Vereniging Eigen Huis treedt eenmalig op als gasthoofdredacteur.

Puur Wonen kost 5,95, telt 64 fullcolorpagina's en verschijnt twee keer per jaar. Het blad is vanaf 9 december verkrijgbaar via de tijdschriftenhandel. Abonneren is ook mogelijk. Een jaarabonnement kost 10,- en is aan te vragen bij www.puurwonen.info. De eerste editie is gratis voor leden van Vereniging Eigen Huis. Zij kunnen Puur Wonen bestellen via www.eigenhuis.nl.


---



De Nationale Dubodag is een vakbeurs over duurzaam bouwen en een initiatief van het Nationaal Dubo Centrum.