Gemeente Ede

Nummer 272 / Ede, 26 november 2003

Burgemeester R.C. Robbertsen gaat op werkbezoek naar Groot Batelaar

Felicitatie bij eeuwfeest 100-jarige Vereniging Paardenfokkerij, openingen Cinemec, Lokaal Compliment en tandartsenpraktijk

Burgemeester R.C. Robbertsen van de gemeente Ede is uitgenodigd dezer dagen de officiële opening van verschillende activiteiten te verrichten. De jubileumviering van de 100-jarige Vereeniging tot Bevordering der Paardenfokkerij in Gelderland staat hierbij als eerste op 27 november op het programma. Daarna volgen op vrijdag 28 november een werkbezoek aan de kliniek Groot Batelaar in Lunteren, de opening van het infotainmentcentre Cinemec in Ede en de overhandiging van het Lokaal Compliment op de Avond van de Vrijwilliger in De Brink in Bennekom. Zaterdagmorgen 29 november vervolgens opent de heer Robbertsen in Ede-centrum een nieuw tandheelkundig centrum.

100-jarig bestaan

De Vereeniging tot Bevordering der Paardenfokkerij in Gelderland" bestaat op 27 november honderd jaar. Dit eeuwfeest wordt gevierd in Kasteel Hoekelum, waar de vereniging elk jaar rondom Hemelvaartsdag op het Landgoed Hoekelum in Bennekom een paardenfestijn met onder meer een concours hippique organiseert. Het hippisch evenement gaat vergezeld van verschillende tradities en is een begrip in paardenminnend Nederland. Er bestaat een nauwe band vanuit de vereniging met leden van het Koninklijk Huis. Burgemeester Robbertsen ontvangt uit handen van auteur ing. P. Hak een jubileumboek, waarna hij de nieuwe voorzitter R.P. Hoegen van de jubilerende vereniging een waardecheque zal overhandigen.

Groot Batelaar

De burgemeester bezoekt Groot Batelaar, een kliniek voor forensische geestelijke gezondheidszorg voor jeugd en volwassenen, op vrijdagmorgen 28 november. De directeur J. Groeneveld zal de heer Robbertsen informeren over de werkwijze van de kliniek in Lunteren en van de poli en deeltijdkliniek in Arnhem. De kliniek bestaat al heel lang en is onderdeel van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg. Het is een open kliniek met fraaie gebouwen voor wonen en behandeling. Er zijn ongeveer 50 bewoners en 100 medewerkers.

Cinemec

Infotainmentcentre Cinemec aan de Laan der Verenigde Naties in Ede gaat op vrijdagmiddag 28 november met een speciaal programma op officiële wijze open. Voor Cinemec is daarmee de bouwperiode afgesloten en zijn er 8 zalen voor in totaal 1300 bezoekers. Het typische gebouw in de geluidswal langs de A12 nabij Stadspoort is gedeeltelijk begroeid met gras. Tijdens het openingsprogramma presenteren de bedrijven Lukkien en Cinemec gezamenlijk hun visie op werken, wonen en weten in De Vallei. De heer D. Duijzer zal over de ontwikkelingen in het Valleigebied een inleiding verzorgen.

Lokaal Compliment

"De Medewerker" houdt vrijdagavond in gemeentecentrum De Brink in Bennekom een feestelijke bijeenkomst voor vrijwilligers. De burgemeester zal daarbij op grond van een juryrapport aan een of meer aanwezigen of aan vertegenwoordigers van een vereniging of instelling het Lokaal Compliment uitreiken, een jaarlijkse prijs als compliment voor de inzet van vrijwilligers.

Tandheelkundig centrum

Op zaterdagmorgen 29 november omstreeks 11.00 uur zal burgemeester Robbertsen de opening verrichten van een nieuwe tandheelkundig centrum aan het Van Dijkeplein 3 in Ede. De tandarts J.B. Rierink en manager G. Melson zijn in dat pand in Ede-centrum een tandheelkundig centrum gestart dat nadrukkelijk aandacht besteedt aan het esthetische aspect van de tandverzorging en zich richt op mensen die doorgaans opzien tegen een bezoek aan de tandarts. Er zijn nu al 5 behandelstoelen en op termijn kan dat oplopen tot 18 à 20 tandartsen die allemaal in dienst zijn van het centrum.