PERSBERICHT
27/11/2003

De IENS Restaurantgidsen

De IENS Restaurantgidsen bestaan 5 jaar. Ter ere van dit jubileum verschijnt de lustrum-editie IENS Amsterdam 2004. Deze editie bevat de eerste Huiswijncompetitie-Award. Daarnaast zijn de IENS Restaurantgidsen van Den Haag, Utrecht en Rotterdam compleet vernieuwd. In december verschijnt ook nog een nieuwe titel: IENS Restaurantgids Maastricht.

In de overzichtelijke IENS Restaurantgidsen staan de restaurants alfabetisch gerangschikt en beschreven. Achterin kan op meer dan 40 rubrieken worden gezocht. Zo kan precies het juiste restaurant voor een bepaalde gelegenheid worden gevonden. Voorbeelden van rubrieken zijn, 'romantisch', 'terras aan het water', 'zakelijk lunchen', 'groepen' - en vanzelfsprekend - 'locatie' en 'soort keuken'.

De drijvende krachten achter de IENS Restaurantgidsen zijn de culinaire specialisten Simone Brummelhuis en Iens Boswijk. Zij worden ondersteund door ruim 10.000 proevers die hun mening geven via de website www.iens.nl. De reacties vormen de bouwstenen voor de omschrijving van de restaurants. Bovendien waarborgt deze werkwijze de onafhankelijkheid van de gidsen.

De IENS Independent Index Restaurantgidsen zijn verkrijgbaar bij alle ANWB-verkooppunten, boekhandels en warenhuizen en te bestellen via anwb.nl. Prijs vanaf EUR 10,95

Nieuw: IENS Restaurantgids, junior editie

Waar kan je chocoladefondue eten? En waar kunnen kinderen zelf hun ijsje versieren? In de 'IENS Restaurantgids voor kinderen en hun ouders' staan deze en meer leuke, kindvriendelijke restaurants vermeld. Want uit eten gaan met kinderen kan echt een feestje zijn.

Deze gids beschrijft ruim 500 restaurants en 40 verschillende keukens om met kinderen te gaan eten. De IENS junior editie bevat 50 indexen, waaronder speciale kinderindexen, zodat makkelijk te vinden is in welk restaurant er speelruimte, een speeltuin, of ander kindervermaak voorhanden is. Of waar een kinderfeestje mogelijk is.

Alle restaurants in de IENS junior editie zijn beproefd en beoordeeld door 'proevers' die hun bevindingen via de website www.iens.nl kenbaar hebben gemaakt. Een overweldigend aantal tips over kinderrestaurants kwam op deze site binnen. Daarnaast hebben IENS coördinatoren en redacteuren van de regionale IENS Restaurantgidsen de meest kindvriendelijke restaurants in hun regio gespot. Van gezellige Franse restaurants en trendy restaurants tot pizzeria's, themarestaurants en pannenkoekenhuizen.
In de gids staan door kinderen gemaakte tekeningen van hun lievelingsrestaurant of gerecht.

Deze eerste editie van de IENS junior bevat een lijst met de meest kindvriendelijke restaurants. Deze favorieten ontvangen de IENS/Stokke Award, die elk jaar uitgereikt zal worden.

De IENS Restaurantgids, junior editie kost EUR 12,50 en is verkrijgbaar bij alle ANWB-verkooppunten, bij boekhandels en warenhuizen en te bestellen via anwb.nl.


---

Noot voor de redactie,