Gemeente Rheden

Parkeerverbod vrachtwagens

Grote voertuigen eisen vaak een te grote parkeerruimte in woongebieden op. Daarnaast is het beeld van geparkeerde vrachtwagens zeer onaantrekkelijk en leveren de geparkeerde vrachtwagens onveilige situaties op. Om deze overlast te voorkomen, heeft de gemeente besloten het parkeren van grote voertuigen in woonwijken en dorpscentra zoveel mogelijk tegen te gaan.

Omdat het probleem zich met name voordoet in Dieren en Spankeren, is daar een gebied aangewezen waar het parkeren van vrachtwagens en andere grote voertuigen verboden is. Het betreffende gebied omvat alle wegen binnen de bebouwde kom van Dieren en Spankeren, alsmede de Kanaalweg. Uitgezonderd van het parkeerverbod zijn de binnen de bebouwde kom gelegen Van Rensselaerweg, Kanaaldijk en Edijweg, en de parkeerplaats aan de Adm. Helfrichlaan, nabij Sportpark "Het Nieuwland".

Voor wie en wanneer?
Het parkeerverbod geldt voor voertuigen met een lengte van meer dan 6 meter of een hoogte van meer dan 2,4 meter (met inbegrip van lading), en treedt per 27 november a.s. in werking. In verband met de belangen van de handel en de industrie, is het verbod niet geldig op werkdagen tussen 8:00 en 18:00 uur.

Informatie
Het gestelde parkeerverbod is conform artikel 5.1.7. van de Algemene Plaatselijke Verordening voor Rheden. Het besluit ligt kosteloos ter inzage bij de Gemeentelijke Servicecentra in Dieren en Velp en bij het Publieksbureau in het gemeentehuis in De Steeg.




Copyright: Gemeente Rheden