Gemeente Almere

Kunstzinnige prullenbakken en een feest

Bekendmaking winnende ideeën jongeren

Woensdag 26 november maakte burgemeester A. Jorritsma de winnende ideeën bekend van de prijsvraag van Almere Vibes. Zij overhandigde symbolische prijzen aan de inzenders van de winnende ideeën. De echte prijs is de daadwerkelijke uitvoering van de ideeën. Voor ieder idee is 10.000,- beschikbaar.

De juryprijs ging naar een combinatie van twee inzendingen. Berend Jan Kleute diende een voorstel in om het stadscentrum van Almere op te fleuren. De Roefelraad de Almeerse kindergemeenteraad- stelde voor om de prullenbakken in het stadshart op te fleuren met behulp van kunstenaars. De jury, bestaande uit wethouder Wim Faber, raadslid Sander Bossink, De Schoor-vertegenwoordiger en drie vertegenwoordigers van de verschillende Almeerse jeugdraden kozen de combinatie van deze twee ideeën om hun originaliteit.

Het publiek kon zijn stem uitbrengen via de website van Almere Rulez. 280 mensen maakten van deze gelegenheid gebruik. Het winnende idee is een feest op de Grote Markt door Maurice Mulder. Dit idee kreeg 25% van de stemmen.

In het kader van de serie activiteiten om met jongeren in gesprek te komen heeft het college een prijsvraag onder jongeren uitgeschreven. Zij konden ideeën indienen om Almere te verbeteren. In totaal waren 19 haalbare ideeën ingediend.