Gemeente Hoogeveen

26 november 2003

* Wethouder opent nieuwe sporthal in Hoogeveen *
* Commissie Omgeving *

* Commissie Samenleving *

* Commissie voor bezwaarschriften *

* Nieuwe openingstijden Voorlichtingscentrum en Burgerzaken *
* Drentse commissie Welstand vergadert *

* Balie bouwen en wonen later open *

* Afsluiting van Vledderweg *

* Wet werk en bijstand zorgt voor veranderingen bij sociale diensten
---

* Politieke cafés Radio Hoogeveen *

* Afsluiting Bootzelaerstraat bij basisschool De Sprong *
* Wie wordt Hoogeveens vrijwilliger van het jaar 2003? *
* Elke donderdag tot en met zaterdag fietsverbod in Hoofdstraat *
* Strijdt mee om de Kroonzegel 2003 *

* Militaire oefening *

* WOP-café over centrum van Krakeel *

* Openbare basisscholen in Hoogeveen krijgen eigen bestuur *
* Rectificatie voor verlenen reguliere bouwvergunning *
+ Wet Milieubeheer *

+ Wet Milieubeheer *

+ Wet Milieubeheer *

+ Ingekomen bouw- en sloopaanvragen * Wethouder opent nieuwe sporthal in Hoogeveen
De nieuwe moderne turnhal aan de Vermeerstraat/Rubensstraat (foto: Gerrit Boer)] Wethouder Wietze van der Zwaag opent vrijdag 28 november de nieuwe sportaccommodatie aan de Vermeerstraat/Rubensstraat in Hoogeveen. De buurtbewoners kunnen donderdagavond alvast een kijkje nemen. Enkele gymnastiekverenigingen laten dan zien wat mogelijk is met diverse materialen. Op zaterdag is er een open dag voor alle inwoners van de gemeente Hoogeveen.

De sportaccommodatie is onder meer gebouwd voor de basisscholen in het centrum van Hoogeveen. Een deel kan worden gebruikt voor het spelen van volleybalwedstrijden. De ruimte voldoet aan de eisen van de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo). Een ander deel is alleen bruikbaar voor de turnsport. De materialen blijven hier permanent liggen (onder meer een vrije oefeningsvloer, een spiegelwand, een tumblingbaan en een gesloten valkuil).

Open dag

Topturnster Verona van de Leur

Tijdens de open dag op zaterdag 29 november worden er demonstraties gegeven. Verzekeringsmaatschappij Univé heeft topturnster Verona van de Leur gecontracteerd om de open dag op te luisteren. Van de Leur geeft tussen 13.00 en 14.00 uur twee trainingen voor leden van gymnastiekverenigingen en een demonstratie.

Na afloop van de trainingen en de demonstratie deelt Verona handtekeningen uit en kunnen bezoekers met haar op de foto. Bovendien maken alle bezoekers kans op vrijkaarten voor het Europees kampioenschap turnen in 2004 in Amsterdam.
De officiële opening op vrijdag 28 november door wethouder Van der Zwaag is om 16.00 uur.
De open dag op zaterdag 29 november is van 10.00 tot 15.00 uur. Commissie Omgeving

De commissie omgeving vergadert maandag 1 december in de raadszaal van het gemeentehuis. De vergadering die openbaar is begint om 19.30 uur. Op de agenda staat onder andere:

* Voorbereidingsbesluit terrein tussen Prins Mauritsplein en Industrieweg

* Voorstel inzake legesheffing voor planologische procedures
* Bestemmingsplan 'Wolfsbos, deelplan Leeuweriklaan'

Commissie Samenleving

De commissie Samenleving vergadert dinsdag 2 december in de raadszaal van het gemeentehuis. De vergadering die openbaar is begint om 19.30 uur. Op de agenda staat onder andere:

* Voorstel procedure Wet Werk en Bijstand
* Intrekking verordeningen

* Integraal Huisvestings Plan 2004 primair onderwijs
* Stand van zaken kaderstelling SWW

Spreekrecht

Voor het begin van de raadscommissievergadering kunt u gebruik maken van het spreekrecht. Alle insprekers hebben samen ten hoogste 30 minuten de tijd opmerkingen te maken over de genoemde agendapunten. Per persoon is maximaal 5 minuten beschikbaar.

Indien u van het spreekrecht gebruik wilt maken, moet u dit voor het begin van de vergadering meedelen aan de voorzitter. Nadat de commissie één keer over het agendapunt heeft gesproken, kunt u nog een korte nadere informatieve toelichting geven.

Inzage in stukken

De stukken voor deze vergadering liggen gedurende twee werkdagen, voorafgaande aan de vergadering, ter inzage in het voorlichtingscentrum

Commissie voor bezwaarschriften

De bezwaarschriftencommissie houdt openbare hoorzittingen woensdag 3 december 2003. De hoorzittingen zijn in Commissiekamer 2 van het gemeentehuis.

* 13.40 uur: diverse belanghebbenden tegen de vrijstelling en bouwvergunning die aan DOC Kaas BA is verleend voor het bouwrijp maken en het bouwen van een kaasfabriek in het gebied Buitenvaart II te Hollandscheveld.

* 14.10 uur: de heer E. Bakker tegen weigering van een bouwvergunning voor een woonwagen op het perceel Stephensonstraat 139 te Hoogeveen.

Nieuwe openingstijden Voorlichtingscentrum en Burgerzaken

Het Voorlichtingscentrum en de afdeling Burgerzaken van de gemeente zijn vanaf maandag 1 december open tot 15.00 uur. De nieuwe openingstijden zien er als volgt uit:

* Maandag, dinsdag , donderdag en vrijdag: van 8.30 uur tot 15.00 uur

* Woensdag: van 8.30 uur tot 17.00 uur en van 18.30 uur tot 20.00 uur

Drentse commissie Welstand vergadert

De Drentse Welstandscommissie vergadert donderdag 27 november in het kantoor van het Drents Plateau, Stationsstraat 11 in Assen. De vergadering, die openbaar is, begint om 14.00 uur. De agenda vermeldt de beoordeling van bouwplannen in Drenthe, waaronder één in Hoogeveen. Dat is:

* Uitbreiden woning, Eykmanhof 15 te Hoogeveen

Zaterdag 29 november

Het Blokland. Het oud papier wordt opgehaald van 18.00 t/m 20.00 uur. U kunt het papier ook van 18.00 uur tot 20.00 uur naar de container op het evenemententerrein aan de Mr. Kosterweg brengen.

Woensdag 3 december t/m 5 december
Prof. Titus Brandsmaschool. De container staat van woensdag 8.00 uur tot vrijdag 12.00 uur achter de school op het Blankensplein.

Collecten
Deze week wordt er gecollecteerd voor het Leger des Heils. Balie bouwen en wonen later open
De centrale balie bouwen en wonen is donderdag 27 november een uur later open. U kunt om 9.30 uur bij de balie terecht met uw vragen. Afsluiting van Vledderweg
Het waterschap Reest en Wieden is bezig met de aanleg van de persleiding tussen Pesse, Fluitenberg en Echten. Maandag 1 december maakt de firma Lareco de aansluiting op het vrij-vervalriool van de gemeente Hoogeveen. (op het kruispunt Nijstad met de Vledderweg ) Door deze werkzaamheden is de Vledderweg overdag op bepaalde momenten afgesloten voor het verkeer. De werkzaamheden duren ongeveer drie dagen. 's Avonds kan het verkeer gewoon gebruik maken van de Vledderweg.

Heeft u hierover vragen dan kunt contact opnemen met de heer H. Kemkers van het waterschap. (tel. 06-29560928 )

Wet werk en bijstand zorgt voor veranderingen bij sociale diensten

Op 1 januari gaat de nieuwe Wet werk en bijstand (Wwb) in. Door deze wet gaat er de komende jaren veel veranderen bij alle sociale diensten in Nederland. Ook in Hoogeveen.

De Wwb is er op gericht dat zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk (weer) aan het werk gaan. Binnen deze wet krijgt de burger die in de bijstand zit of daarin dreigt te komen, een grotere eigen verantwoordelijkheid. Er wordt een eigen inspanning gevraagd om betaald werk te vinden. De gemeente helpt daarbij zo goed mogelijk. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met individuele mogelijkheden. Zolang het nog niet gelukt is betaald werk te vinden is er de mogelijkheid van een uitkering. Maar een uitkering is én blijft een tijdelijke oplossing.

Hoogeveens beleid

Elke gemeente heeft ruimte om binnen de hoofdlijnen van de Wwb eigen beleid te voeren. De gemeenteraad van Hoogveen praat de komende maanden regelmatig over de Wwb en neemt hier uiteindelijk een beslissing over. Hoe het Hoogeveense beleid er uit komt te zien wordt stapsgewijs duidelijk. De afdeling Sociale Zaken en Werkgelegenheid werkt nu hard aan de voorbereiding voor de invoering van de nieuwe wet.

Bezuinigingen

Tegelijk met de nieuwe wet krijgt de gemeente de komende jaren met bezuinigingen van het Rijk te maken. Daardoor beschikt de gemeente over minder geld voor de uitvoering van de bijstandswet. Het is dus van groot belang dat zo min mogelijk mensen gebruik hoeven maken van de bijstand.

Informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling Sociale Zaken telefoonnummer

Politieke cafés Radio Hoogeveen

Radio Hoogeveen zendt op zaterdag 29 november, 6 december en 13 december kleine politieke cafés uit. De uitzendingen zijn tussen 12.10 uur en 13.00 uur. Onderwerpen van de politieke cafés komen uit de commissies Samenleving, Bestuur en Omgeving. Zaterdag 20 december sluit Radio Hoogeveen het politieke jaar af met de bekendmaking van de politicus van het jaar.

De politicus van het jaar wordt dit jaar niet alleen door de lokale media gekozen, maar ook door de bevolking van Hoogeveen. Een top drie met een korte verklaring waarom deze drie volgens u de beste politici zijn kunt u tot maandag 1 december opsturen naar Radio Hoogeeveen, t.a.v politicus van het jaar of e-mailen naar
politicusvanhetjaar2003@radiohoogeveen.nl

Afsluiting Bootzelaerstraat bij basisschool De Sprong

Maandag 1 december start de gemeente op initiatief van verkeersouders van basisschool de Sprong een proef waarbij de Bootzalaerstraat bij de school wordt afgesloten. Deze straat wordt tot en met vrijdag 19 december tijdens het in- en uitgaan van de school afgesloten.

Afsluiting

De afsluiting geldt alleen een kwartier vóór het ingaan van de school tot 10 minuten na het uitgaan. In deze periode wordt de Bootzelaerstraat vanaf de Lomanlaan tot aan de Boekenberghstraat in beide richtingen afgesloten voor autoverkeer. De afsluiting geldt niet voor fietsers. De rest van de dag is de Bootzelaerstraat gewoon open voor alle het verkeer.

Proef

De proef wordt uitgevoerd om de verkeersveiligheid rondom de school te verbeteren. De aanwezigheid van auto's en fietsers in een smalle straat, waar ook op verschillende plaatsen in- en uitgestapt wordt, leidt tot chaotische situaties. Het gevolg hiervan is een onoverzichtelijke en verkeersonveilige situatie. De proef is ontstaan op initiatief van enkele verkeersouders. De gemeente Hoogeveen de politie en de bewoners van de Bootzelaerstraat hebben ingestemd met de proef.

Vervolg

Deze proef is een vervolg op de eerste proef bij basisschool 'de Krullevaar'.Daar wordt de Kornhoenlaan tijdens het in- en uitgaan van de school afgesloten. De ervaringen daar zijn tot nu toe heel goed. Daarom is besloten om door te gaan met de proef bij de Krullevaar. Wie wordt Hoogeveens vrijwilliger van het jaar 2003? De gemeente Hoogeveen zoekt kandidaten voor de titel 'Hoogeveense vrijwilliger/ster van het jaar 2003'. Met deze prijs wil de gemeente Hoogeveen haar waardering voor het vrijwilligerswerk tot uitdrukking brengen. Vrijwilligers spelen een cruciale rol bij het instandhouden van voorzieningen die de gemeente haar burgers biedt. Mensen die zich bijzonder onderscheiden hebben in het Hoogeveense vrijwilligerswerk komen voor deze prijs in aanmerking. De gemeente reikt de prijs vrijdag 19 december uit tijdens een receptie in het raadhuis.

Aanmelding kandidaten
Kandidaten voor de Vrijwilligersprijs kunt u tot maandag 8 december schriftelijk voordragen. Uw aanmelding kunt u sturen naar Gemeente Hoogeveen, afdeling WOCS, t.a.v. de heer A.J. de Jong, Postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen. Vermeld in ieder geval de naam van de kandidaat en de reden waarom de persoon in aanmerking komt.
Ook zijn er speciale inschrijfformulieren. Deze kunt u telefonisch aanvragen bij de heer A.J. de Jong (291465) of mevrouw C. Dekker (291410).

Elke donderdag tot en met zaterdag fietsverbod in Hoofdstraat

Fietsen in de Hoofdstraat zorgt tijdens de markt, koopavond en op vrijdag en zaterdag voor problemen. Daarom heeft de gemeente, in overleg met de Hoogeveense Ondernemers Vereniging, besloten fietsen in de Hoofdstraat te verbieden van donderdag 0.60006.00 uur tot en met zaterdag 18.00 uur. Het fietsverbod geldt voor de gehele Hoofdstraat: . Vvan de Schutstraat tot en met het Tamboerplein. Met uitzondering Uitzondering hierop zijn vande kruispunten met de Nicolaas Beetsstraat en de Grote Kerkstraat. Het verbod geldt ook voor de aangrenzende stegen.

Borden

Het verbod wordt aangegeven met borden. Deze borden plaatst de gemeente vandaag. Donderdag De borden en onderborden komen aan het begin en einde van de Hoofdstraat. Ook worden ze bij de bovengenoemde kruispunten en in alle doorgaande stegen geplaatst. Het tijdgebonden fietsverbod gaat in op het moment dat alle borden geplaatst zijn. Heeft u vragen over deze avond dan kunt u bellen met Buurtbeheer De met het omzetten van de I/D banen van Bureau Toezicht per 1 december 2003. Ook zijn B&W akkoord met het voorontwerp-bestemmingsplan "geluidzone industrielawaai Buitenvaart II" Er wordt een procedure gestart door het ter inzage leggen van het voorontwerpbestemmingsplan. Strijdt mee om de Kroonzegel 2003

Bent u het afgelopen jaar samen met andere buurtbewoners druk geweest met projecten om de leefbaarheid in uw wijk te verbeteren, dan kunt u zich aanmelden voor de Kroonzegel 2003. Deelnameformulieren zijn verkrijgbaar bij het wijkteam Buurtbeheer in uw wijk of dorp. U kunt zich aanmelden voor één van de volgende drie categorieën:
* ouderen en senioren-complexen

* nieuwe aanleg en projecten

* bestaande bouw

De uiterste inschrijfdatum is vrijdag 5 december 2003. De uitreiking van de Kroonzegel 2003 is op maandag 26 januari 2004 tijdens een informele bijeenkomst in de burgerzaal van het raadhuis.

Voor meer informatie over de leefbaarheidswedstrijd Kroonzegel 2003 kunt u bellen met het wijkteam Buurtbeheer in uw wijk of dorp.

Dat betekent dat deze mensen nog een nabetaling ontvangen. Heeft u nog geen aanvraag ingediend en denkt u wel voor deze regeling in aanmerking te komen, dan kunt u dit alsnog doen. Aanvragen kan nog tot Militaire oefening
Van maandag 1 december 8.00 uur tot donderdag 4 december 12.00 uur houdt een Infanteriebataljon van de Luchtmobiele Brigade een oefening in de gemeente Hoogeveen.

De militairen maken geen gebruik van oefenmunitie en/of andere vuurvoorstellingsmiddelen. Geprobeerd wordt de overlast voor verkeer zoveel mogelijk te beperken. In principe wordt de bebouwde kom gemeden. Als er ondanks de voorzorgsmaatregelen schade ontstaat door de oefening dan kunt u dit melden aan:

Ministerie van Defensie, afdeling claims
Schadecommissie Krijgsmacht
Postbus 20701
2500 Es Den Haag
Telefoon: 070-3186985

Klachten

Heeft u klachten over de oefening dan kunt u contact opnemen met de beheerder van het Schiet- en Oefenterrein in Havelte. Telefoon: 0521-348175 GSM:06-52571331
WOP-café over centrum van Krakeel

In De Magneet in de Hoogeveense wijk Krakeel wordt vanavond, weer een WOP-café gehouden. Onderwerp van gesprek is dit keer het centrumgebied. Dit onderdeel van het WOP Krakeel is een project dat de sluitsteen van het wijkontwikkelingsplan (WOP) moet worden. Het WOP-cafe begint om 20.00 uur.
Wat is het project centrumgebied? Dat is een facelift voor het winkelcentrum Grote Beer, een woonzorgzone en een Brede School. Hoe het er precies uit komt te zien, welke voorzieningen er komen en welke gebouwen er zullen verrijzen staat nog niet vast. Daarom nodigt de WOP-Krakeel-organisatie de wijkbewoners uit om mee te praten en mee te denken over het toekomstige centrum van de wijk. In het centrum komt alles samen. Het moet een multifunctioneel centrumgebied worden waar wonen, winkelen, onderwijs, vorming, welzijn, dienstverlening en zorg elkaar aanvullen en waar alle bewoners van Krakeel elkaar regelmatig en graag zullen ontmoeten. Tijdens de bijeenkomst wordt een presentatie gegeven over de manier waarop het centrumgebied wordt ontwikkeld.
Openbare basisscholen in Hoogeveen krijgen eigen bestuur De openbare basisscholen in Hoogeveen en de school voor speciaal basisonderwijs De Kameleon gaan bestuurlijk samenwerken. Ook is het de bedoeling dat het openbaar basisonderwijs in Hoogeveen volgend jaar een eigen bestuur krijgt.

Verzelfstandiging bestuur

Het gemeentebestuur heeft nu nog twee rollen in het onderwijs. Die rollen staan wel eens op gespannen voet met elkaar. Als hoeder van het algemeen belang neemt de gemeente beslissingen over het onderwijs, bijvoorbeeld over hoeveel geld ervoor beschikbaar is. Als schoolbestuur moet het gemeentebestuur opkomen voor de belangen van de scholen.

Als het openbaar onderwijs straks een eigen bestuur heeft, dan kunnen de scholen dus beter opkomen voor hun eigen belangen.

Op eigen benen

Het project 'Op eigen benen' is in het leven geroepen om de verzelfstandiging van het openbaar basisonderwijs te begeleiden. Het nieuwe schoolbestuur krijgt de vorm van een bestuurscommissie zoals omschreven in de gemeentewet.De verzelfstandiging van de scholen en het omzetten van de Kameleon naar een openbare school moeten op 1 augustus 2004, vóór de start van het nieuwe schoolseizoen, zijn afgerond.

Rectificatie voor verlenen reguliere bouwvergunning

Op woensdag 5 november heeft er publicatie in het Torentje gestaan over een aanvraag reguliere bouwvergunning voor het tijdelijk plaatsen van een directie-unit door de Gemeente Hoogeveen (OSW/Bouwkunde) op het adres Buitenvaart 1700. Bij controle is gebleken dat er een onjuist adres vermeld is. Inmiddels is de vergunning voor het juiste adres (Buitenvaart 1713A) verleend. Deze vergunningverlening stond in het Torentje van 12 november.
Wet Milieubeheer

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen, maken met inachtneming van het bepaalde in de artikelen 3:19, tweede lid, onder b en 3:30, eerste lid van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, dat zij van plan zijn om nadere eisen te stellen op grond van het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer.
De nadere eisen hebben betrekking op het installeren van een geluidsbegrenzer bij Café La Diva en Café Via Via, Hoofdstraat 10 te Het ontwerp-besluit en andere op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen vanaf 27 november 2003 tot en met 11 december 2003 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-inspectie en Vergunningen, Raadhuisplein 24 (stadskantoor) te Hoogeveen. Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen. Op verzoek kunnen de stukken ook buiten kantooruren worden ingezien, namelijk op woensdagen van 17.00 tot 20.00 uur. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dient u hiervoor tijdens kantooruren een afspraak te maken met de afdeling Milieu (telefoonnummer 291603).

Na deze periode zijn de stukken uitsluitend tijdens kantooruren op genoemde afdeling in te zien. Deze regeling geldt gedurende de gehele procedure, dat wil zeggen tot het einde van de termijn waarbinnen beroep kan worden ingesteld tegen onze besluiten.

Gemotiveerde bedenkingen tegen het ontwerp-besluit kunnen schriftelijk door iedereen tot en met 11 december 2003 bij ons college worden ingediend. Degene, die schriftelijk zijn bedenkingen tegen het ontwerp inbrengt, kan vragen zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een verzoek daartoe moet schriftelijk tegelijkertijd met zijn bedenkingen bij ons college worden ingediend.

Indien u daaraan behoefte heeft, kan tot het einde van de ter inzage legging gelegenheid worden geboden tot een gedachtewisseling over het ontwerp-besluit. Om praktische en organisatorische redenen verzoeken wij u een dergelijk gesprek zo spoedig mogelijk, eventueel telefonisch, aan te vragen. Telefoonnummer 0528-291613 of 291615 (doorkiesnummers).

Tot slot vestigen wij er uw aandacht op, dat alleen zij, die bedenkingen hebben ingebracht op de bovenomschreven wijze, alsmede zij, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit, naar aanleiding van onze besluiten te zijner tijd bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep kunnen instellen.

Wet Milieubeheer

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen, maken met inachtneming van het bepaalde in artikel 3:44 van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, dat zij op 20 november 2003 een vergunning ingevolge de Wet Milieubeheer hebben verleend naar aanleiding van de aanvragen van:
* HOBO-Metaalwaren h/o ROBA-techniek B.V., voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning voor een metaalbewerkingsbedrijf, gelegen aan de A.G. Bellstraat 22-24 te
* De heer H. Udding, voor een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning voor een vleeskalverenhouderij annex akkerbouwbedrijf, gelegen aan de Pesserveldweg 1 te Pesse;
* De heer J. Veldman, voor het oprichten en in werking hebben van een paardenhouderij, gelegen aan de Mr. Pieterswijk 4, te Elim.

De besluiten zijn ten opzichte van het eerder ter inzage gelegde ontwerp niet gewijzigd.

Aan de besluiten zijn voorschriften verbonden ter bescherming van het milieu.

De besluiten en andere op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen vanaf 27 november 2003 tot en met 8 januari 2004 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-inspectie en -vergunningen, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen (Compagnieshuis). Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen. Op verzoek kunnen de stukken ook buiten kantooruren worden ingezien, namelijk op woensdagen van 17.00 tot 20.00 uur. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dient u hiervoor tijdens kantooruren een afspraak te maken met de afdeling Milieu (telefoonnummer 291603).

Op grond van het bepaalde in de artikelen 20.1, lid 1, 20.6 en 20.7 van de Wet Milieubeheer en artikel 6:7 van de Algemene Wet Bestuursrecht staat tot en met 8 januari 2004 beroep open bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State voor:

1. Degenen die overeenkomstig de artikelen 3:24 of 3:25 van de Algemene Wet Bestuursrecht schriftelijk dan wel mondeling bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit. 2. De adviseurs die overeenkomstig artikel 3:23 van de Algemene Wet Bestuursrecht advies hebben uitgebracht over het ontwerp-besluit. 3. Degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het geven van het besluit ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht. 4. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit.

De besluiten worden na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij voor deze datum bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is gedaan.

Indien de besluiten tevens betrekking hebben op het oprichten of veranderen van een inrichting, dat tevens is aan te merken als bouwen in de zin van de Woningwet, dan worden de besluiten ingevolge het bepaalde in artikel 20.8 van de Wet Milieubeheer niet eerder van kracht dan nadat de betrokken bouwvergunning is verleend.

Het beroepschrift en het eventueel in te dienen verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, respectievelijk aan de voorzitter van deze afdeling, Postbus 20019, 2500 EA te 's-Gravenhage.

Wet Milieubeheer

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen, maken met inachtneming van het bepaalde in de artikelen 13.4 van de Wet Milieubeheer, jo. 3:19, lid 2 en 3:20, lid 1 van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, dat zij van plan zijn om naar aanleiding van de aanvragen van:
* Hengstenhouderij R. en I. Veninga, voor het veranderen c.q. de verandering van de werking van een hengstenhouderij en paardenfok- en paardenopfokbedrijf, gelegen aan de Hoofdweg 7 te Stuifzand;
* de heer A. de Jonge, voor het veranderen c.q. de verandering van de werking van een rijwielhandel annex opslag en verkoop van vuurwerk, gelegen aan de Molenweg 57 te Noordscheschut;

vergunningen ingevolge de Wet Milieubeheer te gaan verlenen onder het stellen van voorschriften ter bescherming van het milieu.

De aanvragen, ontwerp-besluiten en andere op deze zaken betrekking hebbende stukken liggen vanaf 27 november 2003 tot en met 25 december 2003 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-Inspectie en -Vergunningen, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen (Compagnieshuis). Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen. Op verzoek kunnen de stukken ook buiten kantooruren worden ingezien, namelijk op woensdagen van 17.00 tot 20.00 uur. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dient u hiervoor tijdens kantooruren een afspraak te maken met de afdeling Milieu (telefoonnummer 291603).

Na deze periode zijn de stukken uitsluitend tijdens kantooruren op genoemde afdeling in te zien. Deze regeling geldt gedurende de gehele procedure, dat wil zeggen tot het einde van de termijn waarbinnen beroep kan worden ingesteld tegen onze besluiten op de aanvragen.

Gemotiveerde bedenkingen tegen de ontwerp-besluiten kunnen schriftelijk door iedereen tot en met 25 december 2003 bij ons college worden ingediend. Degene, die schriftelijk zijn bedenkingen tegen het ontwerp inbrengt, kan vragen zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een verzoek daartoe moet schriftelijk tegelijkertijd met zijn bedenkingen bij ons college worden ingediend.

Indien u daaraan behoefte heeft, kan tot het einde van de ter inzage legging gelegenheid worden geboden tot een gedachtewisseling over de aanvragen en ontwerp-besluiten tussen onder andere vertegenwoordigers van de gemeente, de aanvrager en u zelf. Tijdens dit gesprek bestaat ook de mogelijkheid tot het mondeling inbrengen van bedenkingen. Om praktische en organisatorische redenen verzoeken wij u een dergelijk gesprek ten minste twee weken voor het verstrijken van de termijn, waarbinnen bedenkingen kunnen worden ingebracht, eventueel telefonisch, aan te vragen. Telefoonnummer 0528-291615 of 291613 (doorkiesnummers).

Tot slot vestigen wij er uw aandacht op, dat alleen zij, die bedenkingen hebben ingebracht op de voren omschreven wijze, alsmede zij, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit, naar aanleiding van onze besluiten te zijner tijd bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep kunnen instellen.

Ingekomen bouw- en sloopaanvragen

Lichte bouwaanvragen

* Bartelds L., plaatsen van een dakkapel op de woning, Behringhof 51
* Fokkema A.J., uitbreiden van een berging, Tapuitlaan 82
* Parket Planet, aanbrengen van verlichte gevelreclame, Piet Heinstraat 52-57

* Bouwbedrijf Fieko, vervangen van een kanteldeur door een raamkozijn, De Kroon 23

Reguliere bouwaanvragen

* Bos H., uitbreiden van een woning, Goltguldenstraat 12
* Koopman R., uitbreiden van een woning, 't Noorden 4, Nieuweroord
* Slomp R., plaatsen van een dakkapel op de woning, Behringhof 59
* Warrink W., uitbreiden van een woning aan de voorzijde en het wijzigen van de achtergevel, Melkweg 1

* Bouwfonds Ontwikkeling B.V., gewijzigde uitvoering nieuwbouw diverse woningen, De Meerval (kavel 1, 3, 5, 6, 7, 9, 11, 12 en 16)

Sloopaanvragen

* Stichting Woonconcept, slopen van drie asbestbevattende borstweringplaten uit diverse woningen, Wilhelminastraat 3 t/m 11 (oneven) en 21 t/m 35 (oneven)

* Sperwer Winkelprojecten, geheel slopen van een bijgebouw t.b.v. het uitbreiden van een supermarkt, Het Hoekje 11-13,
* Bisschop H.J., slopen van eternitboard van een woning, Brandligtswijk 114, Elim

Nadere informatie over bovengenoemde bouwplannen is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24
Bouw- en sloopvergunningen

Reguliere bouwvergunningen
* Gruizinga R., uitbreiden van een woning, Zuideropgaande 92,
* Woningcorporatie "De Woonplaats", bouwen van elf garageboxen, Eikenlaan 4 t/m 128

* Stichting Woonconcept, uitbreiden van een woning, Otto Zomerweg 42, Hollandscheveld
Weigering reguliere bouwvergunning fase I Sloopvergunningen

* Dotinga A.H., slopen van een woonhuis, Akkerweg 2, Hollandscheveld
* Tissingh G., gedeeltelijk slopen van een stal en opslag, Molenhoek 3, Pesse
van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd van Hoogeveen.