AutoRai

27-11-2003

Saab presenteert sportieve SUV: de 9-7X

Met de sportieve en krachtige 9-7X opent Saab een uitdagend nieuw hoofdstuk in zijn grootste productoffensief ooit. De Zweedse fabrikant presenteert hiermee zijn eerste SUV (Sports Utility Vehicle).

De 9-7X krijgt permanente vierwielaandrijving en er is keuze uit twee motorvarianten. De auto staat in april 2004 als wereldprimeur op de internationale autoshow in New York.

Saab bouwt de nieuwe 9-7X voor de Verenigde Staten en Canada, waar de belangstelling voor SUV's enorme proporties heeft aangenomen. De verkoop van het nieuwe model start in het voorjaar van 2005.

'Het doet me deugd dat we ons gamma zo vlot kunnen uitbreiden, vooral op deze voor ons zo belangrijke markt', zegt Peter Augustsson, President en Chief Executive Officier (CEO) van Saab Automobile AB. 'We liggen bovendien voor op ons schema om vijf jaar lang elk jaar een nieuw model of een nieuw concept te presenteren. Het offensief begon een paar jaar geleden met de concepten Saab 9-X en 9-3X, gevolgd door de lancering van de inmiddels succesvolle Saabs 9-3 Sport Sedan en 9-3 Cabriolet en de conceptmodellen 9-3 Sport-Hatch en de dynamische 9-2X.'

'De Saab 9-7X is een perfecte aanvulling op ons modellen- programma', aldus Debra Kelly-Ennis, President van Saab Cars USA. Zij verwacht dat Saab dankzij deze SUV van topniveau een sterke speler wordt in het SUV-segment, nog altijd één van de sterkst groeiende segmenten in Noord-Amerika. Saab zal de 9-7X bouwen in Ohio, in een fabriek van General Motors. De productie start in het eerste kwartaal van 2005.