Binnensticht 10.20 uur gewijzigd

Utrecht 27-11-2003 - Persberichten district Binnensticht

Vervolgonderzoek onmin in taxi
(Zie persbericht van district Binnensticht d.d. 24-11-2003:Onmin in taxi)
MAARTENSDIJK In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 november kregen een taxichauffeur en zijn twee klanten ruzie met elkaar.

In het genoemde persbericht werd gemeld dat de klanten weigerden het bedrag op de taximeter à 28,- te betalen. In het bericht werd echter niet de aanleiding daartoe vermeld. De klanten weigerden dit omdat de chauffeur was omgereden. De chauffeur nam contact op met de taxicentrale en de beide passagiers konden dit gesprek meeluisteren. Zij hoorden dat de centraliste van de centrale aangaf dat de ritsprijs van Utrecht naar Maartensdijk 20,- tot 22,50 behoorde te zijn.

Toen zij in Maartensdijk arriveerden wilde de chauffeur toch de prijs die op de taximeter stond ( 28,-) hebben, maar de passagiere gaf hem twintig euro. Daarop pakte hij haar portemonnee en ontstond de vermelde schermutseling.

Het verhaal van de passagiers wordt bevestigd door de centraliste van de taxicentrale. Beide verdachten zijn gehoord en in de loop van zondag heengezonden.

Onder invloed en eigenwijs
ZEIST In de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 november werd een automobilist tweemaal aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 03.10 uur controleerden politiemensen op De Dreef een 41-jarige automobilist uit Zeist. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 475 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur. De man werd rond 04.15 uur heengezonden.

Rond 04.45 uur zagen politiemensen de man uit Zeist, ondanks het rijverbod, toch weer over De Dreef rijden. Hij werd weer aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hij weigerde deze keer mee te werken aan de ademanalyse. Hij is voor verhoor ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het (weer) rijden onder invloed van alcohol, het rijden in strijd met een rijverbod en weigering van de ademanalyse.

Stank voor dank
ZEIST Op woensdag 26 november werd een man aangehouden voor autodiefstal.

In de avonduren hielp een 56-jarige vrouw uit Zeist een 22-jarige buurman met enkele spullen verhuizen. Daarbij maakten zij gebruik van haar auto. Daarna vroeg de buurman of hij haar auto mocht lenen, zij weigerde dat. Rond 20.35 uur verliet hij de woning van de vrouw. Even later ontdekte de vrouw dat haar autosleutels waren gestolen. Toen zij buiten ging kijken, zag zij dat haar auto ook gestolen was. Zij meldde de diefstal bij de politie.

Rond 00.15 uur zagen politiemensen de gestolen auto over de Boulevard rijden. De bestuurder ging er bij het zien van de politie vandoor en de politie zette de achtervolging in. De achtervolging leidde naar de Cornelis Vlotlaan. Daar reed de auto een bosperceel in en stopte. Er sprongen twee personen uit de auto en zij gingen er te voet vandoor. De politiemensen gingen er achteraan en wisten één van de verdachten, een 17-jarige jongen uit Zeist, aan te houden. De andere verdachte wist te ontkomen. De politie stelt een onderzoek naar de 22-jarige verdachte in.

Verkeerscontrole
HUIS TER HEIDE / ZEIST De politie heeft op woensdag op de Amersfoortseweg in Huis ter Heide en de Utrechtseweg in Zeist een verkeerscontrole gehouden.

In Huis ter Heide werd van 16.00 uur 18.00 uur gecontroleerd en in Zeist van 19.00 uur en 21.00 uur. Er werden buiten de bekeuringen voor de snelheidsovertredingen, 41 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. autoverlichting niet in orde (17), geen rijbewijs tonen (6), kentekenplaten niet leesbaar (3) en het onnodig voeren van mistverlichting (3).

Tevens werd op beide locaties op snelheid gecontroleerd. De snelheid van in totaal 1808 voertuigen werd vastgelegd. Daarbij werden 155 overtredingen geconstateerd.

Televisie te zwaar
DE BILT Op woensdagmiddag 26 november werd bij een woning ingebroken.

Rond 17.45 uur ontdekte de 53-jarige bewoner van een woning aan de Henrica van Erpweg dat in zijn woning was ingebroken. De inbrekers hadden zich via de achterzijde de toegang tot de woning verschaft. Uit de woning werden sieraden weggenomen en gepoogd de televisie-installatie van een exclusief merk weg te nemen. De televisie was afgekoppeld en al versjouwd, maar de inbrekers vonden het gevaarte kennelijk te zwaar en lieten de televisie en de boxen achter. De 53-jarige bewoner deed aangifte van de inbraak.

Aanrijding
BILTHOVEN Op woensdag 26 november raakte een fietsster lichtgewond bij een aanrijding.

Rond 11.00 uur reed een 23-jarige automobilist uit Hierden over de Jan Provostlaan, komende uit de richting van de Apollovlinder en gaande in de richting van de Jan van Eijcklaan. Op de kruising met het fietspad van de Kees Boekelaan stopte de automobilist niet voor het stopgebod en verleende geen voorrang aan een 16-jarige fietsster uit Maartensdijk. De fietsster kwam ten val.

Het meisje werd met een hoofdwond per ambulance naar het Diaconessenhuis in Utrecht gebracht. Zij mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten.