Nederlandse Hartstichting

1e Hartstichtingshoogleraar aan Universiteit Maastricht 27-11-2003
Den Haag - 25 november 2003. De Nederlandse Hartstichting zal morgen dr. J.F.C. Glatz van de Universiteit Maastricht benoemen tot eerste Hartstichtingshoogleraar. Met dit nieuwe initiatief wil de Hartstichting - naast de financiering van onderzoeksprojecten - veelbelovende onderzoekers binden aan hart- en vaatziektenonderzoek. De Hartstichting versterkt op die manier het cardiovasculaire onderzoeksveld, zodat het bereiken van topresultaten gewaarborgd blijft.

Dr. J.F.C. Glatz verwierf eerder het Established Investigatorship, één van de meest prestigieuze beurzen van de Hartstichting. In dit kader heeft hij ruime ervaring opgedaan in onderzoek naar de energiehuishouding van het hart. Dr. J.F.C Glatz is werkzaam bij het onderzoeksinstituut CARIM (Cardiovascular Research Institute Maastricht) te Maastricht. De komende jaren zal hij zich verder gaan richten op verstoringen in de energiehuishouding van het hart. Daarnaast gaat dr. J.F.C. Glatz onderzoeken of het testen van bloed op het zogenaamde FABP-eiwit een zeer vroegtijdige diagnose van een hartinfarct mogelijk maakt.

De benoeming van deze eerste Hartstichtingshoogleraar in Nederland wordt op woensdag 26 november bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse CARIM onderzoeksdag. In 2004, wanneer de Nederlandse Hartstichting 40 jaar bestaat, zal dr. J.F.C. Glatz tijdens een inaugurale rede zijn onderzoeksplannen ontvouwen.