BOVAG

BOVAG sluit overeenkomst met Energiebedrijf.com

BOVAG heeft een raamovereenkomst gesloten met de energieleverancier Energiebedrijf.com voor de levering van elektriciteit aan bij BOVAG aangesloten bedrijven en hun medewerkers. Twee jaar geleden sloot de brancheorganisatie, met het oog op de liberalisering van de energiemarkt, een soortgelijk contract met Vattenfall Nederland B.V., dochteronderneming van de gelijknamige Zweedse
elektriciteitsmaatschappij. Op dit moment nemen zo'n 1600 BOVAG-leden stroom af in het kader van dit energieproject. De deelnemers worden deze week geïnformeerd over de mogelijkheid per 1 januari 2004 over te stappen naar Energiebedrijf.com. Vattenfall heeft namelijk te kennen gegeven zich uit de Nederlandse eindgebruikersmarkt terug te willen trekken. Begin volgend jaar worden ook de andere BOVAG-leden in de gelegenheid gesteld van deze concurrerende aanbieding gebruik te maken. BOVAG en Vattenfall hebben inmiddels naar beider tevredenheid overeenstemming bereikt over de beëindiging van de samenwerking.

Vanaf 1 januari 2002 is de energiemarkt verdergaand geliberaliseerd. Toen mochten grote bedrijven hun energie al vrij inkopen. Vanaf 1 juli 2004 wordt de markt opengesteld voor alle ondernemingen en particulieren. Op milieuvriendelijke wijze opgewekte stroom mocht echter al langer vrij worden verkocht.

BOVAG is een vereniging van personenauto- en truckdealers, algemene auto-, tweewieler-, caravan-, aanhangwagen-, motorenrevisie-, autoverhuur- en autowasbedrijven, verkeersopleidingen en tankstations. De in totaal zo'n 11.500 bedrijven hebben een gezamenlijke omzet van zo'n 50 miljard euro en bieden werk aan ruim 80 000 mensen.

Energiebedrijf.com behoort tot de nieuwe energieleveranciers die door de liberalisering tot de markt zijn toegetreden. Energiebedrijf.com levert GeWoonStroom aan consumenten en BedrijfsStroom aan bedrijven. Door bedrijfsprocessen naadloos op elkaar aan te sluiten wordt genoegen genomen met minder marge.

EINDE BERICHT