Ingezonden persbericht

Trend Micro introduceert PC-cillin Internet Security 11

Complete bescherming tegen internetbedreigingen op desktop

Utrecht, 27 november 2003 - Trend Micro, Inc. (TSE: 4704, Nasdaq: TMIC) leverancier van antivirus- en beveiligingsoplossingen en -diensten, heeft Trend Micro PC-cillin Internet Security 11 geïntroduceerd. Deze complete en makkelijk te gebruiken oplossing beschermt tegen virussen, hackers, inbreuken op de privacy en spam. PC-cillin Internet Security 11 is speciaal ontwikkeld voor thuisgebruikers en voor kleine kantooromgevingen.

Thuisgebruikers en medewerkers van kleine kantoren beschikken over steeds meer en betere mogelijkheden voor internettoegang. Dat leidt echter ook tot grotere complexiteit voor gebruikers en beveiligingsrisico's. Binnen veel huishoudens en kleine kantoren wordt inmiddels een netwerk gebruikt, waar bijvoorbeeld ook laptops en PDA's op zijn aangesloten. Daarbij worden voor internettoegang vaak breedbandverbindingen gebruikt die altijd openstaan. Zo zijn ook deze groepen gebruikers blootgesteld aan dezelfde risico's als grotere bedrijven en organisaties: diefstal van identiteiten, hackers, diefstal van creditcardnummers, illegale websites, computervirussen en spam.

Trend Micro PC-cillin Internet Security 11 biedt een complete en makkelijk te gebruiken oplossing tegen alle internetbedreigingen. Zij beschikken met deze nieuwe oplossing over dezelfde hoogwaardige bescherming als grote bedrijven. Nieuwe virus pattern files worden volledig automatisch geüpdatet. Een speciale Network Virus Emergency Centre-console waarschuwt in een zo vroeg mogelijk stadium tegen nieuwe bedreigingen. Virussen worden onmiddellijk onderschept, het systeem wordt volledig automatisch opgeschoond en zo nodig worden automatisch reparatiemiddelen gestart. Zo blijven systemen op de juiste manier werken.

"Met de geavanceerde virussen van vandaag kunnen ook consumenten en kleine kantooromgevingen niet zonder een complete beveiligingsoplossing die antivirusmogelijkheden combineert met een firewall en met anti-spyware", zegt Beau Roberts, Product Group Manager Consumer Products bij Trend Micro. "PC-cillin Internet Security 11 biedt gebruikers tal van geavanceerde mogelijkheden om bedreigingen die via het netwerk binnenkomen, te blokkeren voordat ze een pc kunnen binnendringen en beschadigen."

Trend Micro heeft tevens een persoonlijke firewall toegevoegd, zodat gebruikers beschermd zijn tegen hackers en andere indringers, en privacy- en spyware-protectie voor het beschermen van wachtwoorden, bankrekeningnummers en andere persoonlijke informatie. Spam- en URL-filtering helpt bij het tegenhouden van niet-gewenste e-mail en bij het blokkeren van de toegang tot specifieke websites. Met behulp van profielen kan voor elk type gebruiker het gewenste beveiligingsniveau ingesteld worden.

Prijs en beschikbaarheid
De verkoopadviesprijs bedraagt 50,86 euro (exclusief BTW), inclusief een jaar ondersteuning. Trend Micro PC-cillin Internet Security 11 is beschikbaar via de Trend Micro Web-stores of bij geautoriseerde resellers.

# # #

Over Trend Micro
Trend Micro is leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, het Europese hoofdkantoor in Marlow, Engeland. De producten worden wereldwijd geleverd door Value-Added Resellers en service providers. Voor meer informatie en evaluatieversies: http://nl.trendmicro-europe.com/

Voor meer informatie en digitaal fotomateriaal:
Trend Micro
Anna Wright
EMEA PR Manager
Tel: +44 (0)1628 400534
E-mail: Anna_Wright@trendmicro.co.uk

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Francine Loos / Annegees van Linge
Tel: +31 (0)30 6565 070
E-mail: francine@lvtpr.nl / annegees@lvtpr.nl