Time : 10:08:27 AM
Date : Thursday, November 27, 2003
Sender Name: CPE EXHIBITION SA

ORIENTA-SLOTCOMMUNIQUÉ

Orienta, het Salon van het Hogere Onderwijs en Jobs is nog maar enkele dagen afgesloten. Een concept dat werkt en goed functioneert moet men niet veranderen. Inderdaad, ondanks de groeiende ontwikkeling van multimedia-informatie, toonde de doelgroep van 16 tot 26-jarigen zich opnieuw zeer belust op informatie, advies over studies en professionele toekomst.

Voor de organisatoren CPE Exhibition SA was het een eer om onder de genodigden ook mevrouw Dupuis, minister van Hoger Onderwijs, Onderwijs, Sociale Promotie en Wetenschappelijk Onderzoek, de heer Eric Tomas, minister van Economie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de heer Philippe Courard, minister van Vorming en Tewerkstelling te mogen begroeten.

Zo'n 30.000 studenten bezochten het salon. Dankzij de samenwerking met Vacature, Top Radio, VDAB en Het Laatste Nieuws waren 25% van de bezoekers Nederlandstaligen. Helaas moesten ze het, met uitzondering van twee hogescholen, stellen zonder de aanwezigheid van universiteiten en instellingen uit het noorden van het land. Deze situatie heeft echter niets te maken met CP Exhibition die bij deze laatsten een actieve prospectie voert. Orienta is overigens het enige nationale salon van dit soort.

Last but not least, de organisatie van een Orientasalon in Charleroi in januari 2004 is uitgesteld, aangezien de organisatoren niet de beloofde politieke steun hadden gekregen die onmisbaar is voor de haalbaarheid van een dergelijk project in deze regio. Informatie over het verloop van dit project wordt later meegedeeld.

Aangezien het salon in Brussel echter een vaste waarde is geworden, kunt u alvast in uw agenda noteren dat de editie Orienta 2004 gepland is van 18 tot 20 november in Brussels Expo, Paleis 7.

Persrelaties: 02/741 61 67 ­ press @cpexpo.com

URL: http://www.orienta.be