Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 november 2003

Aanrijding met letsel

Vier gewonden bij aanrijding tussen twee personenauto's

Hengelo

Woensdagavond 26 november reed een 25-jarige automobilist uit Goor op de Mr. P.J. Troelstrastraat in Hengelo. Hij verleende op het kruispunt met de Beukweg geen voorrang aan een voor hem van links komende 37-jarige automobilist uit Enschede. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de 25-jarige bestuurder uit Goor en drie inzittenden (drie vrouwen uit Enschede van resp. 20, 35 en 36 jaar) gewond raakten. Zij werden met hoofd-/nekletsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De 37-jarige bestuurder bleef ongedeerd. (bps: 03-154521)

Dronken automobilist aangehouden

Politie vordert het rijbewijs in van een automobilist nadat bleek dat deze met 2,07 promille achter het stuur zat

Hengelo

Woensdagavond 26 november zagen politieagenten omstreeks 21.45 uur op de Paul Pellastraat in Hengelo een auto met mistlichten rijden. Zij vroegen de bestuurder, een 48-jarige man uit Hengelo, te stoppen. Bij controle bleek de 48-jarige sterk naar alcohol te ruiken, waarop de agenten hem verzochten mee te werken aan een blaastest. Toen de 48-jarige man hierop wilde weglopen, werd hij door de agenten aangehouden. De man verzette zich hevig en werd derhalve geboeid naar het politiebureau overgebracht. Ademanalyse gaf een uitslag van 2,07 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd, proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-154508)

Inbraak in bedrijf

Computeronderdelen en laptops weggenomen bij inbraak in bedrijf

Hengelo

Door de medewerker van een bedrijf werd aangifte gedaan van diefstal van onder meer computeronderdelen en laptops. In het bedrijf werd ingebroken in de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 november. De dader(s) kwam(en) het pand binnen door het forceren van een raam. De totale waarde van de gestolen goederen is nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in. (bps: 03-154153)

Autobanden lek gestoken

Van meerdere auto's in de wijk Hengelose Es werden banden lek gestoken

Hengelo

De politie kreeg meerdere meldingen binnen van vernieling van auto's in de wijk Hengelose Es. Bij de desbetreffende auto's waren banden lek gestoken in de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 november. Tot nu toe zijn vijf gevallen bekend. De auto's stonden geparkeerd in de Jan Tooropstraat, Nico Werkmanstraat en Floris Versterstraat. (bps: 03-154116)

Aanhouding wegens geweld met letsel

Man aangehouden nadat hij een medewerker van een winkel had geslagen

Hengelo

Een medewerker van een winkel aan de Thiemsbrug in Hengelo (een 56-jarige man uit Hengelo) zag woensdag 26 november omstreeks 12.30 uur een klant zonder winkelwagentje of -mandje in de winkel lopen. De medewerker hield hem in de gaten en volgde de klant tot aan de kassa. De klant had dit door en sprak de medewerker aan. Hij zei dat de medewerker wel in zijn tas mocht kijken. De medewerker zei dat dit niet nodig was, maar dat hij de volgende keer beter een mandje of wagentje mee kon nemen, dit moest ook volgens de huisregels. De 20-jarige werd hierop kwaad en vroeg hem waar hij zich mee bemoeide. Toen de medewerker wegliep, werd hij door de 20-jarige van achteren bij de hals vastgegrepen en vervolgens op het hoofd geslagen. Een andere medewerker kwam zijn collega te hulp. De politie werd gebeld, die daarop de verdachte aanhield. De 20-jarige bekende de 56-jarige man te hebben geslagen. De 56-jarige man liep een pijnlijke arm en hoofd op en zijn bril was vernield. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-154247)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --