Politie Drenthe

Donderdagmorgen 27-11-03

Assen 27-11-2003 - Nieuws van Poltie Drenthe

De politie stelt een onderzoek in naar gestolen en teruggevonden autos ASSEN/WILDERVANK - Woensdagavond rond 20.20 uur kreeg de politie een melding van een diefstal van een taxi in de Resedastraat. Ter plaatse gekomen werd de agenten aangesproken door de 25-jarige taxichauffeur. Hij had iemand afgezet en hielp de passagier mee naar binnen. De sleutel zat nog in het contact met de motor draaiende. Toen hij weer buitenkwam zag hij de dief met de auto wegrijden. Hij kon echter geen signalement van de verdachte geven. De taxichauffeur deed aangifte. Rond 23.00 uur kreeg de politie wederom een melding dat er een personenauto, rode Opel Astra, gestolen was in Wildervank. Deze auto stond op het erf met de sleutels in het contact. De taxi die in Assen was gestolen, werd daar ergens in de buurt aangetroffen. Omstreeks 00.40 uur was er wederom een melding dat de gestolen auto uit Wildervank aan de Eiberstraat in Assen was aangetroffen. Ook deze eigenaar, een 40-jarige inwoner van Wildervank, deed aangifte. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Autokrakers op heterdaad betrapt
ASSEN - De politie kreeg woensdagnacht rond 4.30 uur de melding binnen dat twee mannen probeerden in te breken in diverse autos aan de Gazellenlaan. Bij aankomst bleek dat de verdachten er al vandoor waren in een auto met gedoofde lichten. Door een duidelijke omschrijving van de auto zijn beide verdachten even later aangehouden aan de Tijmstraat. In de auto lag onder meer een laptop. Op het politiebureau bekenden de verdachten de laptop te hebben gestolen. Zij zijn voor verder verhoor ingesloten.

Diefstal uit schuur
NIEUW AMSTERDAM - Een 42-jarige inwoner van Klazienaveen deed woensdagavond aangifte van diefstal uit zijn schuur aan de Dikkewijk OZ. Hoe de daders zijn binnengekomen is nog onbekend. Uit de schuur werden onder meer enkele klophamers, 3 ton lood en een gedeelte van een rolsteiger meegenomen. De diefstal is gepleegd tussen maandagmiddag 16.30 uur en woensdagmiddag 16.45 uur. De technische recherche onderzoekt mogelijke sporen. Het schadebedrag is nog onbekend.
EMMEN - Aan de Van Coevordenstraat is woensdag tussen 17.00 uur en 22.00 uur ingebroken in een schuur. Door het hangslot te forceren, is men binnengekomen. Uit de schuur is onder meer een damesfiets, boormachines en een decoupeerzaag weggenomen.

Politie vraagt naar getuigen winkeldiefstal
HOOGEVEEN - In een computerwinkel aan de Schutstraat is woensdagmiddag een laptop meegenomen. Terwijl het personeel werd afgeleid, heeft één van de verdachten de laptop uit het magazijn gehaald. De waarde van de laptop bedraagt 1199,-. De politie vraagt mensen die meer informatie hebben, zich te melden via 0900-8844. De signalementen van de verdachten luiden als volgt: Een oudere, kleine vrouw, tussen de 50 en 60 jaar oud in een langere donkere jas. Een jongere vrouw, lengte ongeveer 1.78, tussen de 25 en 30 jaar oud in een lange antracietkleurige jas. Een jongeman, normaal postuur, kleine zwarte snor en een korte zwarte jas. De personen, die een mediterraan uiterlijk hebben, leken bij elkaar te horen als gezin.

Onder invloed
BORGER - Woensdagavond omstreeks 19.30 uur controleerde de politie op de N374 een 61-jarige automobilist uit Nieuw Buinen die alcohol bleek te hebben gedronken. Een ademtest lukte niet waarna een arts een bloedproef verrichtte.

Bankpas met code gestolen uit paskamer
EMMEN - Dinsdagmiddag is een 41-jarige vrouw uit Odoorn haar portemonnee kwijtgeraakt, met daarin een bankpas en een briefje met de pincode erin verwerkt. De vrouw is kleding aan het passen in een winkel in de Monetpassage en haar tas hangt in een van de pashokjes. Als ze even de winkel in loopt om andere kleding te pakken staat er een andere vrouw in haar paskamer. Die verontschuldigt zich en loopt de winkel in. Later merkt ze dat de portemonnee uit haar tas is gestolen. Als ze de bankrekening telefonisch blokkeert blijkt dat er al 250 van haar rekening is gepind bij een automaat in de buurt. De politie adviseert, en niet voor het eerst, om nooit een briefje met de pincode bij de bankpas te bewaren. Ook als de code op een of andere manier in een groter getal is verwerkt blijken dieven meer dan eens toch de juiste code eruit te halen.

Aangehouden met neppistool
EMMEN - Woensdagmiddag is een 31-jarige man uit Emmen aangehouden die een, wat later bleek, neppistool in zijn broek had. Hij trapte op de Wilhelminastraat bij het stoplicht zonder enige aanleiding tegen de fiets van een 56-jarige man uit Emmen. Die zag het pistool achter de broeksband van de man zitten en belde de politie. Op zijn aanwijzingen kon de verdachte in een winkel in de Not. Oostingstraat worden aangehouden. Het bleek om een zelfgemaakt neppistool te gaan. Tegen deze meester geweermaker wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ramona Venema verzorgt tot donderdagmiddag de persvoorlichting. Tel. 0592 361268. Vanaf donderdagmiddag neemt Bert Visser de dienst over.