Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 november 2003

Verkeersongeval met letsel

Automobilist rijdt tegen een paal en raakt gewond

Almelo

Op woensdag 26 november omstreeks 22.18 uur rijdt een 39-jarige automobilist uit Almelo op de Wierdensestraat. Ter hoogte van de kruising met de Aalderinkssingel raakt hij van de weg en komt tegen een paal van een bewegwijzering tot stilstand. De automobilist raakt daarbij gewond en wordt met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Er wordt alcoholgebruik bij hem geconstateerd waarop een bloedproef wordt afgenomen. (bps: 03-154522)

Bromfietscontrole

Bromfietscontrole

Vriezenveen

Op woensdag 26 november is van 7.00 tot 9.00 uur een bromfietscontrole gehouden aan de Schout Doddestraat. Daarbij zijn 35 bromfietsen getest op de rollentestbank. Bij 11 stuks is een te hoge constructie snelheid gemeten. De hoogste waarde is 1,9 Kw. Tevens is een bromfietser bekeurd omdat hij geen gele platen had aangebracht. (bps: 03-154139)

Ongeval met letsel

Man breekt zijn heup na val van fiets

Almelo

Op donderdag 27 november omstreeks 02.57 uur komt bij de politie een melding binnen dat er een persoon om hulp roept. Deze persoon zou in de bosjes zitten bij de Egbertuskerk aan de Bornerbroeksestraat. De politie treft daar een 41-jarige Almeloër, die daar volgens zijn zeggen al een paar uur had gezeten. Hij was daarvoor op bezoek geweest bij een kennis en had een paar pilsjes gedronken. Vervolgens was hij naar huis gefietst en tegen een verkeersheuvel gereden, waardoor hij kwam te vallen. Hij is met een vermoedelijk gebroken heup naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-154542)

Auto in beslag genomen

Automobilist reageert agressief op een bekeuring en rijdt met gierende banden door het voetgangersgebied

Almelo

Op woensdag 26 november omstreeks 16.00 uur zien twee agenten op de fiets dat een automobilist niet handsfree aan het telefoneren is en fietsen achter deze auto aan. De automobilist, een 20-jarige Almeloër rijdt vervolgens het voetgangersgebied van de Doelengang in en stopt daar. Nadat hem een bekeuring wordt aangezegd gedraagt hij zich erg recalcitrant. Dit mondt uit tot het wegscheuren met de auto dwars door het voetgangersgebied via de Doelenstraat naar de Grotestraat. Op dat moment bevinden zich meerdere mensen in dit voetgangersgebied, waaronder kleine kinderen. Gewaarschuwde collega's kunnen de 20-jarige automobilist op de Sluiskade laten stoppen. De verdachte wordt aangehouden. Zij auto is in overleg met justitie in beslag genomen en zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor heeft de verdachte het bureau verlaten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-154412)

Fietser onderuit

Fietser komt te vallen en raakt daarbij gewond

Den Ham

Op woensdag 26 november omstreeks 18.05 uur rijdt een 53-jarige man uit Vroomshoop op zijn racefiets over de Ommerweg. Door nog onbekende oorzaak komt hij te vallen en loopt daarbij letsel op aan zijn gezicht. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. (bps: 03-154451)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --