--------------------------------------------------------------------------
    Koppeling analoge telefonie-apparaten met IP-netwerk via MediaPack    
--------------------------------------------------------------------------

Actis sluit distributieovereenkomst met MediaPack-leverancier AudioCodes Schiphol-Rijk, 27/11/2003

Actis heeft MediaPack Gateways van AudioCodes in zijn productportfolio opgenomen. Hiertoe heeft Actis een distributieovereenkomst voor de Benelux afgesloten met deze Israëlische leverancier van voice compression en voice packet enabling technologie. Een MediaPack media gateway verzorgt in een Voice over IP netwerk de overgang tussen deze IP-omgeving en traditionele telefonie (fax, modem, analoog toestel of een traditionele PABX).

De MediaPack Analoge Media Gateways van AudioCodes hebben een capaciteit van 2, 4, 8 of 24 aansluitingen en zijn voorzien van een 10/100 mbit/s netwerkaansluiting voor koppeling met het datanetwerk waarover het VoIP dataverkeer loopt. Via dezelfde netwerkaansluiting wordt de gateway geconfigureerd en kunnen software upgrades uitgevoerd worden. Meerdere gateways uit de reeks kunnen gecombineerd worden teneinde de totale gewenste capaciteit te realiseren. De Gateways ondersteunen verschillende protocollen, zoals SIP, H.323, MGCP en MEGACO. Ook alle bekende VOIP-codes, zoals G.711, G.729 en G.723, worden ondersteund.

MediaPack is in twee typen beschikbaar. MediaPack met toestelaansluitingen (Foreign Exchange Subscriber), waarop analoge toestellen, modems en faxen aangesloten kunnen worden. MediaPack met netlijnaansluitingen (Foreign Exchange Office) waarop zowel analoge netlijnen van het openbare net als analoge toestelaansluitingen van een telefooncentrale aangesloten worden.

De gateways van AudiCodes zijn een mooie aanvulling op het productportfolio van Actis, waarin zich bijvoorbeeld ook de vorige maand gelanceerde OASIS IP-Telefonie van EADS Telecom bevindt. Jan Peter Kalksma, algemeen directeur van Actis: "Wij verwachten dat de invoering van IP-Telefonie veel geleidelijker zal gaan dan vaak is voorspeld. Wij ontwikkelen en distribueren dus ook producten die de deze visie ondersteunen en die gebruikt kunnen worden om een mix van klassieke en IP-telefonie mogelijk maken. Bedrijven kunnen dan profiteren van de voordelen van IP-telefonie zonder investeringen in bestaande telefonie-infrastructuur te verliezen."
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over Actis:
Actis is sinds 1996 leverancier van kennis en oplossingen op het gebied van tele- en datacommunicatie, met daarin een belangrijke rol voor IP-telefonie. De 30 medewerkers zijn gespecialiseerd in de integratie van spraak- en datacommunicatie en beschikken over uitgebreide ervaring en expertise. Actis heeft een eigen ontwikkelingsafdeling voor maatwerkapplicaties. Actis biedt via een eigen opleidingsinstituut, de Actis Academy, een scala aan trainingen op het gebied van data- en telecommunicatie aan. Belangrijke productpartners van Actis zijn Nortel Networks en EADS Telecom.
Meer informatie:
Actis
Jan Peter Kalksma
T: +31 20 316 21 23
E: jkalksma@actis.nl
Voor journalisten:
NewsEngine PR
Ineke Tiesinga
T: +31 20 567 21 70
E: ineke.tiesinga@newsenginepr.com
Ref.:ABS0003-183EFA