Politie Gelderland-Midden

Nijkerk; politie zoekt man uit bibliotheek

Publicatiedatum: 27-11-2003

De politie in de unit Noord (Nijkerk) is op zoek naar een vooralsnog onbekende man, die op woensdag 24 september tussen 17.00 en 17.15 uur waarschijnlijk uit de bibliotheek in Nijkerk kwam. De man is er - misschien wel zonder dat hij zich dat realiseert - kennelijk indirect verantwoordelijk voor dat een groep van naar schatting 7 jongens een meisje op de Venestraat verder met rust laten. Ze laten haar los en ze kan ongehinderd vertrekken.

Die woensdag fietst het 15-jarige meisje over de Venestraat in de richting van de Torenstraat. Bij het steegje naar de bibliotheek staat de groep jongens, die voor haar fiets springen en haar zo dwingen te stoppen. Op een gegeven moment trekt een van de jongens het meisje van haar fiets af en bedreigt haar zelfs. Het slachtoffer schrikt zo van de bedreiging, dat ze niets tegen de jongens durft te ondernemen.

De man
Dan komt de onbekende man onder de appartementen bij de bibliotheek door gelopen. Het slachtoffer schat hem op ongeveer 30 jaar oud, doch heeft hem verder niet goed in zich opgenomen. Ze hoort namelijk dat één van haar belagers hem ook signaleert. Als de jongens haar daarop los laten, gaat ze er direct van door. Ze heeft dan ook geen idee wat er verder achter haar gebeurd is. Het slachtoffer is zo geëmotioneerd geraakt van het incident, dat zij pas na een maand aangifte heeft durven doen.

Signalementen
Van de jongens weet zij dat vier mogelijk van buitenlandse komaf zijn, gelet op hun getinte huidskleur. De drie anderen hebben een blanke huid. De jongens zijn allemaal zo rond de 17 jaar oud. Degene die het meisje bedreigt, heeft kort zwart (stekelig) haar. Hij draagt een zwart stoffen jack. Verder draagt hij een blauwe spijkerbroek, is hij ongeveer 1.80 meter lang en heeft hij een slank postuur.

Oproep
De politie is dringend op zoek naar de man, die mogelijk uit de bibliotheek is gekomen op woensdag 24 september rond 17.00 uur. Hij zou dan onder de nabij gelegen appartementen door gelopen moeten zijn, richting de Venestraat. Maar ook andere getuigen, die over deze zaak nog niet met de politie hebben gesproken, worden dringend verzocht contact op te nemen. Omdat zij iets gezien hebben, of omdat zij over informatie beschikken die dit misdrijf kan helpen oplossen. Graag komt de politie met u in gesprek. Liever voor niets, dan helemaal niet. U kunt de politie bellen op nummer 0900 - 8844. Vanzelfsprekend kunt u ook contact met uw gebiedsagent op nemen.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---