Openbaar Ministerie

Arnhem, 27 november 2003

Nadere berichtgeving gewelddadige dood Maja uit Nijmegen

Over het onderzoek naar de dood van de 16-jarige Maja uit Nijmegen kan het volgende worden gemeld. De drie verdachten die op dit moment in bewaring zitten worden verdacht van moord danwel betrokkenheid bij moord. Het betreft, zoals eerder gemeld, een 18-jarige man uit Beuningen, een 18-jarige man uit Nijmegen en een 16-jarige jongen uit Nijmegen. Beide 18-jarige verdachten hebben een bekennende verklaring afgelegd. Naar de rol en betrokkenheid van de 16-jarige verdachte loopt het onderzoek nog. Het motief ligt in de relatiesfeer. Van seksueel misbruik van het slachtoffer is niets gebleken. Alle verdachten zijn bekenden van Maja.

De vierde verdachte, een 16-jarig meisje, die op 21 november is aangehouden, is op 25 november heengezonden omdat op dit moment uit het onderzoek onvoldoende betrokkenheid bij de dood van Maja is gebleken.

De vijfde verdachte die op 24 november is aangehouden zal vandaag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Als de rechter-commissaris besluit deze verdachte in bewaring te stellen dan zal de leeftijd, geslacht en woonplaats van deze verdachte bekend worden gemaakt.

In het belang van het onderzoek worden op dit moment geen nadere mededelingen gedaan.

Arnhem, 27 november 2003