Politie Amsterdam-Amstelland

Arrestatie na huiselijk geweld
27-11-2003. Woensdagavond is in Amstelveen een 33-jarige man gearresteerd nadat hij zijn ex-vrouw had mishandeld en bedreigd met een vuurwapen.

---

Drie straatrovers gearresteerd

27-11-2003. Woensdagavond werd in Amstelveen een 19-jarige straatrover gearresteerd die kort daarvoor met geweld een vrouw van haar tas had beroofd. Ook in de binnenstad werden woensdagochtend en vannacht twee vermoedelijke straatrovers (26 en 27 jaar) ontmaskerd en aangehouden.
---

Overval op hotel

27-11-2003. Vanmorgen rond half zes is een hotel aan de Herengracht overvallen. De dader kwam met een smoes binnen, bedreigde een medewerker van het hotel en eiste geld. Hierna verliet hij lopend het hotel. De recherche van het binnenstadsdistrict onderzoekt de zaak.
---

Snurkende automobilist zaait onrust

27-11-2003. Een verontruste burger belde vannacht de politie omdat hij dacht dat de bestuurder van een auto onwel was geworden. Het ging echter om een beschonken man. Deze was op de Jan van Galenstraat gestopt voor het rode verkeerslicht. Toen het verkeerslicht enige keren was gewisseld van kleur en de man hierop niet reageerde, werd de passerende automobilist ongerust en belde het alarmnummer. Agenten troffen in de auto een snurkende man aan die in diepe slaap over zijn stuur hing. Eenmaal wakker moest hij meewerken aan een blaastest, waaruit bleek dat hij te diep in het glaasje had gekeken. De alcomobilist werd gearresteerd en moest zijn rijbewijs inleveren.
---

Vier reljongeren aangehouden

27-11-2003. Woensdagavond voor en tijdens de Champions League-wedstrijd Ajax-AC Milan in de ArenA werden vier jongeren aangehouden in verband met ongeregeldheden rond de wedstrijd Ajax-Brugge. De vier, een 17-jarige uit Dieren, een 18-jarige uit Purmerend, een 18-jarige uit Renesse en een 23-jarige uit Apeldoorn werden herkend van videobeelden en zijn ingesloten en in verzekering gesteld. Er worden in verband met de ongeregeldheden van 1 oktober nog meer verdachten gezocht.

---