Gemeente Den Haag

november 2003
Verhoging van spoorbrug over de Vliet noodzakelijk voor RandstadRail (25 november)

Vandaag heeft het college van B en W het voorlopig ontwerp (VO) van de spoorbrug over de Vliet vrijgegeven voor inspraak. De spoorbrug bevindt zich op het traject van RandstadRail, waar vanaf medio 2006 de lightrail-voertuigen vanuit Den Haag richting Zoetermeer en Rotterdam rijden. Omdat RandstadRail met een hoge frequentie gaat rijden, is het noodzakelijk de brug te verhogen. Wethouder Bruno Bruins: "De brug hoeft dan niet meer open voor de scheepvaart, zodat RandstadRail ongehinderd door kan rijden".

De spoorbrug, die op de grens van de gemeenten Den Haag en Leidschendam-Voorburg ligt, heeft nu nog een beweegbaar deel dat wordt geopend voor het scheepvaartverkeer. Een nieuwe vaste brug komt voor de huidige brug in de plaats, met voldoende doorvaarthoogte voor de scheepvaart. De nieuwe brug heeft een zogenaamd `stil' brugdek, waardoor de hoeveelheid geluid afneemt. Direct naast de spoorbrug ligt een voetgangersbrug, die ook wordt vernieuwd om tot een eenduidige vormgeving te komen.

Belangstellenden kunnen in de periode van 5 december 2003 tot en met 9 januari 2004 het VO inzien in het Geme entelijk Contact Centrum in het stadhuis aan het Spui, in het Stadsdeelkantoor Leidschenveen-Ypenburg (Frits Diepenlaan 1) en in het Informatiecentrum Leidschenveen (Zoetermeerserijweg 893).

Gemeente Leidschendam-Voorburg organiseert op 10 december van 19.00 tot 21.00 uur een inloopavond over de plannen voor de RandstadRail-haltes Leidschendam-Voorburg en Voorburg 't Loo en de brug over de Vliet. Tijdens de avond, in de Dekkers Hoeve aan het Essepad 6 in Voorburg, zijn ook vertegenwoordigers van de gemeente Den Haag aanwezig om belangstellenden te informeren over de spoorbrug.