Gemeente Bergschenhoek

Toekomst 3B

Gezocht: lid voor programmaraad
Volgens de Mediawet, artikel 82k, zijn de gemeenten waar een omroepnetwerk aanwezig is, verplicht een programmaraad in te stellen. Volgens deze mediawet dienen gemeenteraden van gemeenten met zogenaamde gekoppelde netten een gezamenlijke programmaraad in te stellen. De kabelnetten van Bergschenhoek, Capelle aan den IJssel, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen-Moerkapelle vormen samen één kabelnetwerk

De programmaraad is een gezamenlijk adviesorgaan. Burgers die wonen in deze gemeenten kunnen via de programmaraad invloed uitoefenen op het TV- en radio-aanbod op de kabel. In totaal bestaat de programmaraad uit negen leden. Aan de hand van de aanwezige kabelaansluitingen per gemeente is een verdeling gemaakt voor het leden per gemeente.

De gemeente Bergschenhoek zoekt één lid voor de programmaraad. U brengt samen met de andere leden minimaal een keer in het jaar advies uit aan Casema over de samenstelling en kwaliteit van het tv- en radioaanbod op de kabel.

Vereisten
U bent ouder dan 18 jaar en woont in de gemeente Bergschenhoek. U bent niet direct verbonden bij een kabelexploitant of met programma-aanbieders van tv- en radio via de kabel. U bent niet werkzaam bij een binnenlandse of commerciële omroepinstelling. Uit interesse en betrokkenheid wilt u graag invloed uitoefenen op uw programmapakket.

Vaste vergoeding
Voor deelname in de programmaraad ontvangt u een vaste vergoeding per vergadering.

Procedure
In januari 2004 worden selectiegesprekken gehouden. Bij de benoeming van de kandidaten uit de verschillende gemeenten streven we naar een redelijke verdeling naar leeftijd, sekse, religieuze- en etnische achtergrond. Uiteindelijk zal de gemeenteraad het lid voor de programmaraad benoemen.

Reactie
Uw reactie met motivatie en een korte CV kunt u voor 5 december 2003 schriftelijk opsturen naar het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergschenhoek of e-mailen naar
postbus@bergschenhoek.nl onder vermelding van programmaraad. Heeft u vragen? Neemt u dan gerust contact op met de behandelend ambtenaar, de heer Marc Wiese, telefoon (010) 5291300.

Gemeentehuis

Wapen Gemeente Bergschenhoek

(c) 2003 Gemeente Bergschenhoek - laatste wijziging op 27 november 2003 - Techniek Aralto ICT