Gemeente Amsterdam

Nieuwe directeur Noord/Zuidlijn
27 november 2003 - Lisa Neves Gonçalves

Het college van B&W heeft Henk van Veldhuizen benoemd tot directeur van het projectbureau Noord/Zuidlijn. Van Veldhuizen is per 1 december 2003 de opvolger van Jaap Geluk.

Henk van Veldhuizen

Van Veldhuizen (57) is als voorzitter projectgroep Kinkerbuurt en Oud-West verantwoordelijk geweest voor de stadsvernieuwing. Daarna was hij onder andere werkzaam als projectmanager IJburg. Tot 30 november 2003 is hij manager Masterplan Noordelijke IJ-oever.

"In de fase waarin de aanleg van de nieuwe metrolijn zich bevindt, ligt het accent op de gezamenlijke uitvoering van de werkzaamheden waarbij de relatie met alle betrokkenen waaronder aannemers, bewoners, stadsdelen, ondernemers en diensten de prioriteit heeft. Het project kan daarbij goed de specifieke ervaringen van Van Veldhuizen gebruiken die hij heeft opgedaan bij onder andere het project IJburg en de stadsvernieuwing in de Kinkerbuurt", aldus Mark van der Horst (wethouder Noord/Zuidlijn).

Jaap Geluk was sinds maart 2001 werkzaam als directeur bij het projectbureau Noord/Zuidlijn. Geluk heeft als directeur het project Noord/Zuidlijn getrokken in de belangrijke (politieke) besluitvormingsfase en heeft na het formele besluit in oktober 2002 het project "startrijp" gemaakt. Hij zal een andere projectmanagementfunctie bij de gemeente Amsterdam gaan vervullen.

Pb-201

© Gemeente Amsterdam