Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Datum: 27 november 2003
Onderwerp: tender AMVEST

Amvest verkoopt circa 650 woningen

AMVEST heeft de verkoop van 650 woningen, verspreid over 26 complexen door het gehele land, bijzonder succesvol afgesloten. De verkoop in 17 verschillende clusters vond plaats via een besloten tender georganiseerd door Boer Hartog Hooft Beleggingsmakelaars in samenwerking met het notariskantoor Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn. Van de zijde van zowel institutionele- als particuliere beleggers was een grote belangstelling voor deze inschrijving. De wooncomplexen zijn aan 10 verschillende marktpartijen verkocht. De totale opbrengst bedraagt circa 63 miljoen euro.

Volgens Menno Maas, algemeen directeur AMVEST, is de huidige markt situatie nog steeds een goed moment om de AMVEST portefeuille verder te vernieuwen. Enerzijds is er bij institutionele en particuliere beleggers grote interesse om woningcomplexen van AMVEST te kopen. Anderzijds profiteert AMVEST van de huidige koopwoningmarkt door oorspronkelijk als koopwoning geplande projecten van ontwikkelaars te kopen en om te zetten in huur.

Voor het eerst was bij een dergelijke omvangrijke transactie alle projectinformatie online beschikbaar gesteld door middel van zogenaamde digitale bidbooks. Deze werkwijze heeft volgens AMVEST en Boer Hartog Hooft mede bijgedragen aan het grote succes van de tender.


---



Ingezonden persbericht