Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT APELDOORN


27 november 2003


Apeldoorn - bestuurder onder invloed

Bij controle op de Deventerweg blies een 50 jarige automobilist op de Deventerstraat 0,5 prom. hem werd een transactie van 150 Euro uitgereikt.



Apeldoorn - diefstal personenauto


Vanaf de Schimmelpenninckstraat is donderdag tussen 11.00 en 17.30 uur de personenauto van een 42 jarige inwoner uit Apeldoorn weggenomen. Het betreft een grijze Opel Astra voorzien van het kenteken LP-DH-21.



Apeldoorn - aanhouding n.a.v. autoinbraak


De politie heeft donderdagavond een 25 jarige inwoner uit Apeldoorn aangehouden en ingesloten op verdenking van diefstal uit auto. De politie kwam de man op spoor doordat getuigen hadden gezien dat twee mannen in de Molenstraat met zaklampen in auto's schenen. Ook kwam een melding dat er tussen 19.00 en 20.55 uur uit een geparkeerde auto een autoradio cd-speler weggenomen. Door het gegeven signalement kon de politie de 25 jarige aanhouden. De andere persoon werd niet aangetroffen. De man is ingesloten en de politie stelt een ander onderzoek in.



Apeldoorn - inbraak in bedrijf


Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijfspand aan de Paramariboweg. Men heeft een slot van een deur geforceerd en eenmaal binnen is een kluis met een onbekend geldbedrag weggenomen.



Apeldoorn - verkeerscontrole


De politie heeft donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Eglantier. Hier vielen de volgende bekeuringen: 16 x fietsen zonder verlichting, 8x rijden in geslotenverklaring, 2x niet dragen autogordel, 1x niet handsfree bellen en 1x rijden zonder helm.



Apeldoorn - snelheidscontroles


Donderdagmorgen is er gecontroleerd op de Soerenseweg. Van de 877 gecontroleerde voertuigen, reden er 64 harder dan de toegestane snelheid van 30 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 64 km/u.
Donderdagmiddag werd gecontroleerd op de Prins Willem Alexanderlaan. Hier werden 1856 voertuigen gecontroleerd. 65 reden harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/u.


Apeldoorn - dronken mannen veroorzaken overlast
De politie heeft donderdagmorgen twee dronken mannen aangehouden, nadat ze omstreeks 07.15 uur op het NS stations reizigers lastig vielen en hun namen niet wilden opgeven aan de dienstdoende politiemensen. Na opmaak van het proces verbaal zijn beiden weer heengezonden.



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58




---- --