Ingezonden persbericht

CA komt met eerste complete internet security oplossing

eTrust Secure Content Manager bestrijdt alle vormen van internetmisbruik tegen uniek lage aanschafprijs

Nieuwegein, 27 november 2003 - Computer Associates introduceert eTrust Secure Content Manager, een complete en zeer agressief geprijsde oplossing waarmee organisaties zich kunnen beschermen tegen alle gevaren van het internet, zoals virussen, spam en misbruik van het web door medewerkers. Door het verenigen van al deze functies in één enkel product, biedt eTrust Secure Content Manager een oplossing voor zowel grote als kleine organisaties die veel minder kosten en administratieve lasten met zich meebrengt dan de inzet van afzonderlijke producten voor virus- en spambescherming en toegangscontrole.

Internetmisbruik, in het bijzonder virussen en spam, is momenteel een enorm probleem voor ondernemers in Nederland. Uit recent onderzoek*1 blijkt dat 93 procent van de ondernemers echt geen spam wil ontvangen en men vindt dat het probleem tot op overheidsniveau moet worden aangepakt. Een andere onderzoek*2 laat bovendien zien dan 46,1% van de ondervraagde organisaties er niet zeker van is een hacker te kunnen ontdekken. Dit is een zorgwekkende ontwikkeling. Snel en doeltreffend handelen om dit probleem aan te pakken is dan ook strikt noodzakelijk.

De complete oplossing van CA biedt ondernemingen nu de mogelijkheid om, ongeacht hun grootte, een zeer effectief en snel inzetbaar product aan te schaffen. Inmiddels hebben wereldwijd ruim 150 klanten deelgenomen aan een testtraject, waarbij ze tot 90% spamvrij bleven en medewerkers dagelijks een uur minder hoefden te besteden aan het op orde houden van hun inbox. Het vroegtijdig onderscheppen van geïnfecteerde e-mail zorgt namelijk voor een aanzienlijke verlichting van oververhitte e-mailservers. Daarnaast is het controleren van bezochte URL's belangrijk voor het terugdringen van productiviteitsverlies en voorkomt het juridische problemen achteraf.

"Organisaties worden op dit moment geconfronteerd met kritieke security problemen, maar ze beschikken over beperkte middelen om die aan te pakken", aldus Henk Douma, managing director bij Computer Associates Nederland. "Met eTrust Secure Content Manager maakt CA het zeer betaalbaar om optimaal beschermd te zijn tegen aanvallen en is de administratieve rompslomp die gemoeid is met het beheer van losse oplossingen verleden tijd."

eTrust Secure Content Manager is ontwikkeld om de vele uitdagingen op het gebied van content security het hoofd te kunnen bieden. De oplossing is 50 tot 70% goedkoper dan afzonderlijke producten die hetzelfde bieden. eTrust Secure Content Manager biedt: S Geïntegreerd content security policy management voor HTTP, SMTP en FTP, inclusief URL en mailserver blokkering. S Het scannen van e-mail en internetverkeer volgens de wettelijke regels om ongeoorloofd gebruik te detecteren en te blokkeren, zoals het uitwisselen van muziek en het bekijken van pornografie. S Mogelijkheid om gebruikers zelf spam te laten filteren en foutief blokkeren te verminderen. S Zoekmogelijkheden en een meldfunctie om te voorkomen dat gevoelige informatie het bedrijf verlaat. S Geavanceerde content-rapportage, die security managers een totaalbeeld geeft van content-gerelateerde security gebeurtenissen en trends. S Complete virusbescherming door middel van CA s succesvolle dual-engine scanmethode.

eTrust Secure Content Manager is per direct beschikbaar en wordt in Nederland geleverd via de volgende distributeurs: Azlan, Copaco, Ingram Micro en Techdata.

*1 Onderzoek uitgevoerd door Blauw Research in opdracht van XS4ALL onder 247 ondernemers in Nederland *2 Onderzoek uitgevoerd door CGEY onder 650 directeuren/managers en IT professionals van bedrijven in Nederland, 'Trends in ICT® 2003'.

(506 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Computer Associates
Computer Associates International, Inc. (NYSE: CA), één van de grootste softwarebedrijven ter wereld, ontwikkelt en levert management software waarmee ondernemingen hun IT-omgeving kunnen beheren. De CA producten richten zich op het management van infrastruktuur, storage en security, alsmede op portals, development en application life cycle management. Opgericht in 1976, is CA uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie met vestigingen in ruim 100 landen en een hoofdkantoor in Islandia nabij New York. Het kantoor van CA in Nederland bevindt zich in Nieuwegein. Voor meer informatie, zie http://ca.com

© 2003 Computer Associates International, Inc. One Computer Associates Plaza, Islandia, N.Y. 11749. All trademarks, trade names, service marks, and logos referenced herein belong to their respective companies.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Kim van Bokhoven en Lilian van Tongerlo van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: 040-235 46 00 Fax: 040-235 46 01
E-mail: kimv/lilianv@lewispr.com www.lewispr.com

Voor meer informatie over CA kunt u contact opnemen met Gregor Petri, CA: Tel: 030-604 83 45 Fax: 030-604 73 57
Email: gregor.petri@ca.com www.ca.com


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---