Vlaams Parlement

27 nov 2003

Horen van ambtenaren over beheersing van de uitgaven

De Commissie Algemeen Beleid, Financiën en Begroting van het Vlaams Parlement komt op donderdag 27 november samen om 10 uur. Als eerste punt op de agenda staat de regeling van de werkzaamheden met als mogelijk tweede punt de vraagstelling aan leidende ambtenaren van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap betreffende een omzendbrief uitgevaardigd door de minister bevoegd voor Begroting inzake de beheersing van de uitgaven.

De bijeenroeping van de commissie is het gevolg van de vraag om duidelijkheid aan het Uitgebreid Bureau van de betrokken commissievoorzitter over de problematiek van het horen van ambtenaren en het gevolg hiervan voor de politieke verantwoordelijkheid.

Het Uitgebreid Bureau, dat op woensdag 26 november over deze vraag van de commissievoorzitter vergaderde, stelde dat ieder politiek element van het begrotingsdebat aan bod moet kunnen komen en dat elke informatie moet kunnen aangebracht worden.

Het Uitgebreid Bureau verzocht de Commissie om in akkoord met de minister te komen tot een regeling waarbij een aantal ambtenaren van de Vlaamse administratie rechtstreeks kunnen ondervraagd worden in de Commissie tijdens het begrotingsdebat i.v.m. de toepassing van de omzendbrief van de minister van Begroting en de eventuele gevolgen daarvan.