Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

http://www.minbzk.nl

MINBZK: Minister Zalm in De Publieke Verantwoording

Interactieve live-televisie op internet
Minister Zalm in De Publieke Verantwoording

Ministers Zalm (Financiën) zit vanavond om 20.00 uur in De Publieke Verantwoording. Dit is een serie televisie-programma's die live worden uitgezonden via internet op de site
www.depubliekeverantwoording.nl.

In De Publieke Verantwoording krijgt iedereen de mogelijkheid direct via internet in contact te komen met de minister. De kijkers kunnen vragen stellen via hun toetsenbord. De minister antwoordt met bewegend beeld en geluid.

De uitzending van donderdag staat in het teken van de overheidsfinanciën. Moet Europa zich aan de financiële afspraken houden en de broekriem aanhalen, zoals de minister vindt, of mag er soepel mee omgesprongen worden? Is het terecht dat de minister in Nederland de hand op de knip houdt of moet er juist meer uitgegeven of geïnvesteerd worden? En waarin dan wel? Maken we het ons zelf niet te moeilijk door de staatsschuld te verlagen? Of mag je daar nou juist je kinderen niet mee opzadelen?
Verder verwacht minister Zalm veel vragen over de ontwikkelingen rond het EU-stabiliteitspact.

In de rubriek 'de 60 seconden van' wordt een ingezonden videoboodschap van een kijker vertoond met een vraag of opmerking voor de minister.

Het programma is vanaf vrijdag 28 november terug te zien op de site, al is dan natuurlijk geen rechtstreekse communicatie meer mogelijk.

Op 4 december zitten minister Verdonk (Justitie) en de Graaf (Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties) in de studio en op 11 december kan er worden gediscussieerd met de ministers Donner (Justitie) en Remkes (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties). Daarna volgen nog de ministers Van der Hoeven (OCenW), De Geus (SZW) en staatssecretaris Rutte (SZW).

Noot voor de redactie,