Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK



27 november 2003



Onderwerp: drugsonderzoek Doetinchem



De politie heeft woensdagmiddag een inval gedaan in een pand aan de Caenstraat in Doetinchem.Het vermoeden bestond, dat vanuit het pand gedeald werd en twee personen zijn later die middag aangehouden. Er werd weed, hasj en een aanzienlijk geldbedrag in beslag genomen. De hoofdbewoner, een 39-jarige Doetinchemmer is in verzekering gesteld.


Het onderzoek werd mede gestart naar aanleiding van klachten over geluidsoverlast rond het bewuste pand. Bezoekers met bromfietsen en auto's zorgden voor veel herrie en ook het slaan van portiek-deuren vormde een behoorlijke irritatie voor de bewoners van het flatcomplex.


Rond 16.00 uur gingen agenten met ondersteuning van een hasjhond het pand in voor onderzoek. Samen met de Rechter-commissaris werd huiszoeking verricht, waarbij zo'n 400 gram weed, enkele grammen hasj en een aanzienlijk geldbedrag in euro's in beslag werd genomen. Tevens trof de politie er twee niet van echt te onderscheiden pistolen aan.


Tijdens de zoeking verscheen de hoofdbewoner met een 22-jarige Doetinchemse. Beiden werden aangehouden als verdacht van overtreding van de Opiumwet. De vrouw is na verhoor heengezonden en vandaag werd nog een 30-jarige plaatsgenote verhoord, eveneens verdacht van medeplichtigheid.


Einde bericht


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --