Gemeente Amersfoort

Scholieren gymen weer in nieuw gymlokaal Raadhoven

datum: 27 november 2003

Het gymlokaal aan de Raadhoven 2 in de wijk Schothorst is vorig jaar in november door brandstichting verloren gegaan. Op 17 november 2003 is een nieuw en degelijk gymlokaal aan de Raadhoven in gebruik genomen. Het nieuwe gymlokaal is zo gebouwd, dat het moeilijk wordt het te beschadigen.

Grote glasoppervlakken ontbreken en de regenpijpen kunnen niet als klimpaal gebruikt worden, omdat zij in de muren geplaatst zijn. De sloten zijn brandveilig en niet dief-vriendelijk. De kunststofvloer heeft met zijn blauwe kleur een warme uitstraling en is multifunctioneel.

Ook het plafond is bijzonder. Slechts vier gymzalen in Nederland zijn voorzien van deze speciale vezelbeplating. Goed isolerend, maar bovenal prima voor het dempen van geluid en nagalm.

Aan de Raadhoven liggen de basisscholen De Wingerd, De Drieslag en De Weesboom. Deze drie scholen maakten voor de gymnastieklessen gebruik van de vorig jaar afgebrande gymzaal. Na de brand heeft de NV SRO voor deze scholen vervangende gymnastiekruimte geregeld in de sporthallen Zielhorst, Juliana van Stolberg, Nieuwland en Schuilenburg. Sinds 17 november kunnen zij weer terecht in de nieuwe gymzaal.