FloraHolland, v/h Bloemenveiling Holland


Hoogste punt kenniscentrum glastuinbouwcluster bereikt

(27-11-2003)

Het hoogste punt van het Horti Business Center is bereikt. Afgelopen week hebben de bouwers van AM Vastgoed de laatste verdieping en het dak geplaatst. Kennisintensieve bedrijven nemen hun intrek in het Horti Business Center. Inmiddels hebben bedrijven als Rabobank Midden-Westland, FloraHolland en Van der Zande Advies/Florpartners aangegeven zich in 2004 te vestigen in het pand. Er zijn nog enkele etages beschikbaar voor andere partijen.

De nieuwe kantoortoren moet het kennisintensieve businesscentrum voor de glastuinbouwcluster worden. Algemeen directeur Jacques Teelen van FloraHolland: "Het Zuid-Hollandse glastuinbouwcluster, Greenport Zuid-Holland, ontwikkelt zich van productiecluster tot kenniscluster. De aandacht verschuift van productie naar toegevoegde waarde, innovatie en kennis. Het Horti Business Center speelt een grote rol bij de versnelling van dit proces en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de Greenport Zuid-Holland."

Kennis onder een dak
Algemeen directeur Fred van Heyningen van de Rabobank Midden-Westland: "In het gebouw vestigt zich een bundeling van innovatieve en kennisintensieve bedrijven en organisaties. Door deze partijen samen te brengen, ontstaan netwerken waaruit nieuwe ideeën en ontwikkelingen voortvloeien. Daarnaast kunnen ondernemers voor nagenoeg alle benodigde kennis en ondersteuning voor hun bedrijfsvoering terecht op één adres."

Dynamische uitstraling
Het Horti Business Center is de eerste van een reeks geplande kantoorgebouwen op het Trade Parc Westland. De kantoorgebouwen verrijzen in een lintvormige structuur en zijn met elkaar verbonden door een groenstrook, die optisch doorloopt in de gevels. De aansprekende architectuur en de ligging geven de gebouwen een dynamische en inspirerende uitstraling. De totale oppervlakte van het eerste gebouw bedraagt 6.520 m2, verdeeld over zeven verdiepingen. Het Horti Business Center wordt medio 2004 opgeleverd.