Politie Gelderland-Midden

Verdachte aangehouden voor verkrachting in Heelsum
Publicatiedatum: 27-11-2003

Dinsdag 25 november 2003 heeft de politie een 35-jarige verdachte uit Son en Breugel aangehouden op verdenking van een verkrachting die 8 september in Heelsum heeft plaatsgevonden.

Maandagavond 8 september is een 20-jarige vrouw uit Heelsum verkracht langs de Utrechtseweg in Heelsum. Het onderzoeksteam is toen direct gestart met het onderzoek en heeft onder andere een compositietekening getoond en een passantenonderzoek gehouden. De politie kwam de verdachte uiteindelijk op het spoor nadat er een verband bleek te zijn met diverse zaken, waaronder schennisplegingen, in de provincie Noord-Brabant. Het DNA van de dader van de verkrachting in Heelsum bleek overeen te komen met een zaak in Brabant. Met die link is het onderzoeksteam door gaan zoeken in de omgeving van Eindhoven en dat heeft uiteindelijk geleid tot de aanhouding van de verdachte.

De verdachte heeft inmiddels de verkrachting in Heelsum bekend. Hij is in verzekering gesteld en hij zal morgen voor de rechter-commissaris worden geleid.

voor nadere informatie:
Remke Weller
026 352 4315

---