Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Creative introduceert De Prodikeys DM, PC- en muziekkeyboard ineen

Muziekkeyboard met 37 toetsen en geavanceerd pc-toetsenbord biedt veelzijdige desktopervaring.

Amsterdam, 27 november 2003 - Creative (Nasdaq: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het internet, kondigt de nieuwe Prodikeys DM aan; een keyboard voor dubbel gebruik: zowel voor muziek- als computertoepassing. Dit vernieuwende en compacte ontwerp combineert een muziekkeyboard met 37 aanslaggevoelige toetsen en muziekregelaars, en een ergonomisch ontworpen pc-toetsenbord met multimedia-, internet- en programmeerbare sneltoetsen.

Voor een optimaal pc-gebruik thuis of op kantoor maken de programmeerbare toetsen van de Prodikeys DM softwaretoepassingen en surfen op het internet nog efficiënter. Is het tijd voor wat muziek, dan verwijder je eenvoudig de bijgeleverde toetsenbescherming (die ook dienst kan doen als handpalmsteun) en je kunt direct muziek maken.

De Prodikeys DM kan worden aangesloten op een gewone pc via een standaard PS/2-aansluiting en wordt geleverd met krachtige, gemakkelijk te gebruiken muzieksoftware. Beginnende muzikanten kunnen meteen aan de slag of kunnen verschillende modules raadplegen om te leren, te spelen en te componeren. Ze kunnen ook een gekozen muziekstuk leren spelen in vijf eenvoudige en begeleide lessen. Geavanceerdere gebruikers kunnen eenvoudige fragmenten creëren en hun composities exporteren in MP3-, WAV- of MIDI-formaat. Ze kunnen de Prodikeys DM ook gebruiken als standaard MIDI-controller bij de meeste muzieksoftware.

"De Prodikeys DM is de perfecte keuze voor thuis en op school", verduidelijkt Geraldine Lee, Europees Brand Manager voor keyboards bij Creative. "Families zullen genieten van de uitgebreide muziekmogelijkheden: beginnende gebruikers kunnen meteen hun eerste melodieën componeren terwijl meer ervaren familieleden composities met een rijk orkestgeluid kunnen creëren. Op school is dit systeem een perfecte aanvulling van muzieklessen, aangezien studenten van allerlei niveaus hun vaardigheden kunnen ontwikkelen en hun eigen muziekstukken kunnen componeren.

Het keyboard is uitgerust met regelaars zoals 'Sustain', 'Octave Shift' en 'Pitch Bend' en het systeem bevat tot 128 verschillende muziekinstrumenten zoals piano, orgel, kopers, houtblazers en drums. Het biedt ook een keuze uit maar liefst 100 begeleidingsritmes, met onder meer ballade, pop, dance, rock, latin, jazz, wals en folk. De uitgebreide muziekmodules omvatten:
* 'PentaTunes' - hiermee kunnen gebruikers melodieën spelen in verschillende toonaarden (5 tonen, standaard, diatonisch, jazz of chromatisch) met begeleidende ritmische effecten en fill-ins;
* 'FunTunes' - bevat muziekloopjes voor DJ's waardoor gebruikers onmiddellijk zelf muziek kunnen mixen;
* 'Learn' - leert gebruikers nummers te spelen in eenvoudige lessen met automatische indeling in moeilijkheidsniveaus;
* 'IntelligentChord' - biedt de mogelijkheid om een indrukwekkende performance te geven met begeleiding van een volledig orkest, en dat alles met maar één hand;
* 'FixedChord' - hiermee kunnen gebruikers componeren terwijl ze improviseren volgens een progressieve akkoordbegeleiding;
* 'Perform' - geeft gebruikers de mogelijkheid om hun eigen muziekbestanden te importeren en ze te spelen met een aangepaste begeleiding. "De Prodikeys DM maakt het leren, spelen en genieten van muziek toegankelijk voor iedereen", voegt Geraldine Lee eraan toe. "Dit keyboard is niet alleen bedoeld voor beginners maar ook voor meer ervaren gebruikers, die zeker op prijs zullen stellen dat ze het ook als MIDI-controller kunnen gebruiken bij andere muzieksoftware voor geavanceerde muziekbewerking en -productie. Daarnaast is het een schitterende partner voor een geluidskaart van de Creative Sound Blaster Audigy-familie, waarbij gebruikers de extra functionaliteit van de SoundFont®-ondersteuning zullen appreciëren."

Prijs en beschikbaarheid
De Prodikeys DM is vanaf december in de winkel verkrijgbaar. De adviesprijs - inclusief BTW - bedraagt ¬ 99.


---
Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten, testproducten en het opvragen van beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Text 100 Public Relations
Jeroen Breuer
Tel. +31 (0) 20 5304338
jeroenb@text100.nl

Creative Labs
Markus Eggermont
Tel: +32 (0)3/287.87.72
markus_eggermont@cle.creative.com

Creative Labs informatienummer voor eindgebruikers: Nederland +31 (0)11 3230081 / België +32 (0)3 2878777

Over Creative Labs
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor PC met producten als het veel geroemde D.A.P. Jukebox. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk Internetgericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.

Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationaal hoofdkantoor is gevestigd in Singapore en het hoofdkantoor voor Europa staat in Groot-Brittannië. Creative Labs Europe werd opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. De volledige Europese activiteiten zijn opgezet door General Manager Michael Sullivan, met vestigingen in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië, de Benelux, Denemarken, Zweden en Polen. Creative's European Operations and Technical Centre (EOTC) in Dublin is de draaischijf van de snel groeiende Europese activiteiten van Creative Labs. Het levert efficiënte, gelokaliseerde productondersteuning op maat voor de Europese markt en staat tevens in voor de aanvullende klantenservice van de filialen in de diverse landen. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 400 personen in dienst. Kijk voor meer informatie op: www.europe.creative.com.