Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE



27 november 2003



De politie in Wezep waarschuwt voor fietsendief


De afgelopen weken zijn er meedere goede fietsen vanaf het Meidoornplein in Wezep ontvreemd. De fietsen stonden niet op slot en werden binnen enkele minuten, dat de eigenaressen boodschappen deden, weggenomen.
De politie waarschuwt voor deze praktijken en heeft het dringende advies om de fiets op slot te zetten.



Epe - konijnen weggenomen


Afgelopen weekend zijn vier franse hangoren weggenomen uit hun hok. De konijnen zaten in het hok in de tuin van een woning aan de Enkweg.



Oldebroek - brievenbus vernield


Vrijdagavond (21 nov.) is rond 23.00 uur een TPG brievenbus vernield met vuurwerk. Het betreft een brievenbus op de kruising van Pijkerenlaan/Tulpstraat. De restanten van de poststukken liggen op het postkantoor. Benadeelden kunnen contact opnemen met het postkantoor.



Putten - diefstal uit auto


Uit een personenauto, geparkeerd aan de Strandboulevard, is donderdag tussen 18.30 en 19.30 uur een laptop weggenomen. Er werd een ruitje ingeslagen.



Putten - verdachte winkeldiefstal aangehouden


De politie heeft donderdagmiddag een 20 jarige inwoner uit Putten aangehouden. De man nam bij een winkel aan de Dorpsstraat vier truien mee in de paskamer, maar kwam er met drie weer naar buiten. Toen hij door winkelpersoneel werd aangesproken wilde hij naar buiten gaan maar werd tegengehouden. De man verzette zich hevig met als gevolg dat het personeelslid zijn knie blesseerde. De 20 jarige is overgedragen aan de politie en voor nader onderzoek ingesloten.



Putten - flitspaal


Vanaf 31 oktober tot en met 26 november 2003 heft de camera in de flitspaal aan de ven Geenstraat nabij het Gulf benzinestation 800 voertuigen geflitst. De eigenaren van de auto's krijgen bericht thuis.



Harderwijk - met drank op


Tijdens controle donderdag, rond 16.15 uur, op de Leuvenumseweg blies een 64 jarige automobilist uit Hierden 0,5 prom. De man kreeg een transactie van 190 Euro aangeboden.



Harderwijk - tasjesroof


Een 82 jarige inwoonster uit Harderwijk is donderdagmiddag omstreeks 15.45 uur van haar tas beroofd. De vrouw liep over het Brembospad. Daar kwam haar een jongen op een scooter tegemoet en achter de scooter liep een jongeman met het volgende signalement: ca. 20 -25 jaar, ca. 1.75m lang, donker blond naar achteren gekamd haar, beige jack tot op de heupen en een beige broek. De man pakte in het voorbijgaan de tas de vrouw af en liep in de richting scooterrijder vlak in de buurt. De politie sluit niet uit dat de scooterrijder ook met de diefstal van doen heeft. De tas was een soort boodschappentas, beige van kleur. Hierin zaten twee handdoeken en een portemonnee met daarin een onbekend geldbedrag.



Nunspeet - vrouw pakt portemonnee weg


Een 76 jarige inwoner uit Nunspeet doet aangifte van poging diefstal. De man was donderdagmiddag met zijn vrouw in een supermarkt aan de Harderwijkerweg en zag dat een onbekende vrouw de portemonnee van zijn vrouw uit de jaszak haalde. De man pakte hierop de onbekende vrouw bij de arm. Deze begon te schreeuwen en gooide vervolgens de portemonnee op de grond. Vervolgens kwam het winkelpersoneel erbij, waarna de vrouw kans zag de winkel uit te rennen.



Nunspeet - aanhouding na stoken vuurtje


De politie heeft donderdagavond een 16 jarige jongen aangehouden, nadat hij met enkele vrienden op een grasveldje aan de Jongkindhoek een vuur stookte met autobanden. De banden bleken te zijn weggehaald bij een autobedrijf in de buurt. De vrienden die bij het incident waren betrokken, zullen binnenkort door de politie worden verhoord, waarna een proces verbaal volgt.



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58




---- --