BMG NEDERLAND

Wereldprimeur voor de Moordgasten

Een mix die je gratis kunt downloaden als je in bezit bent van de laatste OOR, waarbij het artwork in de OOR verwerkt zit, waarvan de kwaliteit uitstekend is en die volkomen legaal is... Een wereldprimeur.

In OOR 24 van 29 november zal een achttien minuten durende mix van de
Moordgasten worden aangeboden. De titel 'Moordgasm' verwijst naar OOR's
OORgasm cd-projecten. In deze unieke mix verschijnen o.a. fragmenten van het debuutalbum 'Moordaardig'. OOR 24 bevat het complete artwork voor de te downloaden mix. Het enige wat de lezer moet doen is een lege CD-R in de computer stoppen, de download er op zetten, en het bijgevoegde artwork in een jewel-case stoppen. De mix en het artwork zijn speciaal voor dit project gemaakt door de Moordgasten.

De Moordgasten zijn het hiphopduo Luuk (13) en Martijn (15) Reinders, afkomstig uit Duiven. De twee broers zijn van kleins af aan al bezig met het produceren van muziek en hebben inmiddels op het Noorderslag Festival, Pinkpop, het Bevrijdingsfestival en de Uitmarkt gestaan. Ook zijn ze veelvuldig op televisie geweest bij bijvoorbeeld het Jeugdjournaal, het Lijsttrekkersdebat en het Jongeren Lagerhuis. Met hun sterke teksten en de bijbehorende muziek, zijn de Moordgasten een sensatie onder de jeugd. De eerste single waarop ze te horen waren, Bek Houwe, was meteen dé MTV megahit. Besprekingen en interviews verschenen in De Telegraaf, NRC Handelsblad, Algemeen Dagblad, Hitkrant, Breakout en OOR. De Moordgasten zijn op verschillende radiozenders te horen geweest.

Het duo is ontdekt door Def P., de zanger van Osdorp Posse. Luuk, alias Luke Nukem is de tekstschrijver en rapper. Martijn, alias Spijker, is de beatcreator en tweede rapper.

De eerste single, 'Kutdag', is nu overal verkrijgbaar. Het debuutalbum 'Moordaardig' zal begin 2004 uit komen op Jive Records/BMG.

De mix die in OOR 24 wordt aangeboden, is een voorproefje van het album. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website www.moordgasten.nl. Tevens is daar Kutdag te downloaden!

Het unieke Moordgasm downloadproject is een concept van BMG. Lyzia en
Bluepepper.nl zijn de technische partijen die dit concept mogelijk hebben gemaakt.