Gemeente Dordrecht

Persbericht Dordrecht

Gemeente Dordrecht informeert omwonenden over onderzoeken parkeergarages Dordrecht, aantrekkelijk, leefbaar en bereikbaar

De gemeente Dordrecht informeert vandaag omwonenden en in de omgeving gevestigde bedrijven per brief over onderzoeken betreffende parkeergarages op de locaties Steegoversloot en Vrieseplein.

Locatie Steegoversloot

Het college van Burgemeester en Wethouders wil een garage met 400 plaatsen realiseren op de locatie van het huidige Da Vinci College aan de Steegoversloot. Daarvoor is nader onderzoek nodig naar de ruimtelijke inpassing, routes van en naar de parkeergarage, milieu en gezondheid en eigendom en beheer. Het is de bedoeling dat een extern bureau de gevolgen van de ontsluiting, verkeersveiligheid, de geluidssituatie en de luchtverontreiniging onderzoekt. Om alle belangen in kaart te brengen en het onderzoek te begeleiden, wil de gemeente een klankbordgroep instellen. In de brief wordt belanghebbenden gevraagd vertegenwoordigers af te vaardigen naar deze klankbordg! roep. De gegevens uit het onderzoe k worden verwerkt in een raadsvoorstel, de basis voor een uiteindelijk besluit door de gemeenteraad. Wanneer dit besluit is genomen, zal de realisatie van de garage op zijn vroegst begin 2007 starten.

Locatie Vrieseplein

De gemeente onderzoekt de komende tijd, samen met projectontwikkelaar Adboma BV, of het huidige bouwplan voor woningen op de hoek Vrieseweg/Kromhout kan worden gecombineerd met een ondergrondse parkeergarage met 400 plaatsen. De gemeente onderzoekt daarbij de aan- en afvoerroutes van het autoverkeer, de verkeersintensiteit en de milieunormen. De projectontwikkelaar zal de financiële en technische haalbaarheid onderzoeken. De onderzoeken worden naar verwachting half januari afgerond. Op basis van de resultaten moet worden afgewogen of de locatie geschikt is voor een ondergrondse garage met 400 plaatsen.

De persberichten zijn een uitgave van de afdeling Communicatie van de gemeente Dordrecht Adres redactie:

Afdeling Communicatie
Postbus 8
3300 AA Dordrecht