Gemeente Dordrecht


---

YER jonge ambtenaar van het jaar 2003 verkiezing

Sati Dielemans
Dordtse ambtenaar bij laatste drie

Vanuit een selectie van 60 ambtenaren bleef Mark Voogd, programmamanager E-government en afdelingshoofd InformatieManagement van de gemeente Dordrecht, afgelopen vrijdag samen met twee jonge ambtenaren over. Eén van hen zal in januari 2004 verkozen worden tot de YER jonge ambtenaar van het jaar 2003.

FUTUR netwerk van jonge ambtenaren, organiseert jaarlijks in samenwerking met YER, Young Executive Recruitment, de verkiezing van YER jonge ambtenaar van het jaar. Naast Mark Voogd heeft de jury onder leiding van Erik Gerritsen (gemeentesecretaris Amsterdam) twee andere kandidaten genomineerd die in aanmerking komen voor de titel: Caroline Jacobs, hoofd Bureau Bestuurlijke en Juridische Zaken gemeente Bergen op Zoom en Juul Reinking, Vervoermanager Bus gemeentevervoerbedrijf Amsterdam.

E-government Dordrecht

In september 2001 is Mark Voogd samen met zijn projectteam, het E-team, in het kader van E-government binnen de gemeente Dordrecht, gestart met de uitvoering van een aantal grootschalige ICT-projecten. Inmiddels staat Dordrecht op het gebied van elektronische dienstverlening landelijk op de eerste plaats . Dordrecht mocht eerder dit jaar de Webwijzer Award 2002 in ontvangst nemen voor de beste overheidswebsite van Nederland.

Trots op voorhand Gemeentesecretaris Henk Wesseling is op voorhand trots: "Ik vind dat de gemeente Dordrecht goed investeert in mensen. Binnen de gemeente geven wij iedereen de ruimte om zich te ontwikkelen en te excelleren. Mark heeft dit binnen het E-government programma zeker gedaan. De afgelopen twee jaar heeft Mark samen met het E-team een enorme prestatie geleverd, één die is opgevallen in Nederland en Dordrecht op de kaart heeft gezet. Dit kan als zeer innovatief worden beschouwd. Mark heeft dit zeker verdiend, gezien de geleverde inspanningen en ook al wordt het de derde plaats, het is een geweldige prestatie!"

Criteria

Een jonge ambtenaar van het jaar moet voldoen aan een aantal, door de jury te toetsen criteria. Een greep uit de selectieciteria. Hij/zij: o is jonger dan 36 jaar en heeft een brede maatschappelijke oriëntatie.
o durft de "heilige huisjes" binnen een organisatie ter discussie te stellen.
o kijkt graag over de schutting van de eigen organisatie. o komt met creatieve oplossingen voor oude problemen.
o heeft een breed netwerk.
o weet resultaten te boeken.
o leeft niet volgens het '9 tot 5-ritme'.
o heeft lef en daadkracht.
o durft impopulaire adviezen te schrijven en/of beslissingen te nemen.

o weet handig en goed gebruik te maken van moderne technologieën (ICT).

Op 16 januari 2004 vindt de slotavond plaats van de verkiezing van de YER jonge ambtenaar van het jaar 2003. Wouke van Scherrenburg presenteert het officiële gedeelte van de avond. Daarnaast kan een bijdrage worden verwacht van Thom de Graaf, Minister voor Bestuurlijke vernieuwing en Koninkrijksrelaties en de winnaar van vorig jaar Medy van der Laan, de huidige staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Na de presentaties van de drie genomineerde kandidaten wordt bekend gemaakt wie de YER jonge ambtenaar van het jaar 2003 wordt.