Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (27/11)

Tilburg, 27 november 2003.

Agenten pakken winkeldief op

TILBURG - Agenten van het biketeam hebben gistermiddag in de heuvelstraat een 65-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man werd betrapt bij de diefstal van kleding in een winkel die in de Heuvelstraat gevestigd is.

Jongen van fiets beroofd

Berkel - Enschot - Een 14-jarige jongen uit Berkel - Enschot is gistermiddag rond halfvier aan de Spoordijk beroofd van zijn fiets. Op weg naar huis wordt de jongen door vier nog onbekende jongens aangesproken en onder bedreiging van een mes moet hij zijn fiets afgeven. Daarna fietsen zijn belagers weg inde richting Berkel-Enschot.

Agenten houden mannen aan met munitie en drugs

TILBURG - Aan de Spoorlaan hebben agenten gisteravond drie mannen aangehouden. De mannen zijn 19 en 20 jaar oud en afkomstig uit Almelo, Hengelo (ov) en Zevenaar. Toen de agenten de man uit Almelo, die de bestuurder van een auto was, controleerden, roken zij een sterke lucht die afkomstig was van softdrugs. In het dashboardkastje van de auto vinden de agenten naast verschillende doosjes hasj ook munitie. Hierop worden de mannen aangehouden en toen bleek dat het militairen waren zijn de verdachten overgedragen aan personeel van de Koninklijke Marechaussee.

Tuinhuisje in brand gestoken

TILBURG - Op het volkstuinencomplex aan de Quirijnstokstraat is gisteravond rond kwart over negen een tuinhuisje in brand gestoken. Dit tuinhuisje is eigendom van een 44-jarige inwoner van Tilburg. De politie vermoedt brandstichting en stelt een nader onderzoek in.

Tilburgse vrouw in kritieke
toestand naar ziekenhuis gebracht

TILBURG - Na het openbreken van de voordeur hebben agenten gisteravond rond elf uur in haar woning aan de Westertorenlaan een 58-jarige vrouw aangetroffen, die erg onderkoeld bleek te zijn. De gewaarschuwde GGD heeft de vrouw in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De politie werd gealarmeerd door de zoon van de vrouw die sinds zondag 23 november jl. contact probeerde te krijgen met zijn moeder.

Drie computers weg uit school

TILBURG - Uit een school aan de Gershwinstraat hebben inbrekers vannacht, tussen drie en vier uur, drie computers weggehaald. Om binnen te komen hebben de inbrekers met putdeksel twee ruiten vernield.

Servicemedewerker Rabobank overvallen

Tilburg - Een 43-jareige servicemedewerker van de Rabobank, is vanmorgen rond tien uur aan de Kruisvaardersstraat beroofd van een aktekoffer waarin enkele duizenden euro`s zaten. De nog onbekende dader, heeft de vrouw waarschijnlijk opgewacht en op het moment dat zij de straat oversteekt, rukt de overvaller de koffer uit handen van de vrouw. Zij probeert de diefstal van haar koffer nog wel te voorkomen, maar als de vrouw klappen van de overvaller krijgt, laat ze de koffer los. De man vlucht een brandgang aan de kruisvaarderstraat in. De politie stelt een nader onderzoek in.

Agenten pakken man op voor lokaalvredebreuk

TILBURG - Aan de Jan Heijnsstraat hebben agenten vanmiddag een 51-jarige man uit deze stad aangehouden. De man kwam ondanks een winkelontzegging toch een winkel binnen en toen beveiligingspersoneel van hem vorderde om te vertrekken, voldeed hij daar niet aan, waarop de politie werd ingeschakeld. De man werd aangehouden en mee naar het politiebureau genomen.

Bron: Carel Bouman