Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving

Hoorn 27-11-2003 - 15.05 uur

Slachtoffer ongeval overleden
Grootebroek, woensdag 26 november 2003.
Op woensdagmiddag omstreeks 12.50 uur reed een 30-jarige man uit Lelystad in een personenauto over de Esdoornlaan in Grootebroek. Op het weggedeelte tussen de Gouw en de Grootslagweg raakte de man door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt, raakte in de berm en botste daar tegen boom. De man raakte zodanig gewond dat hij naar het AMC in Amsterdam gebracht moest worden. Hier is de man op woensdagavond aan zijn verwondingen overleden. Het technische onderzoek aan het voertuig van het slachtoffer leverde geen aanwijsbare oorzaak voor het ongeval op.

Bedrijfsinbraak
Zwaag, woensdag 26 november 2003.
Op woensdagavond omstreeks 19.45 uur werd er ingebroken in een bedrijfspand aan de Compagnie te Zwaag. De daders kwamen binnen door met een hard voorwerp de voordeur te forceren. Uit het bedrijfspand werden ondermeer flatscreens meegenomen.

Inbraak in woning
Hoorn, donderdag 27 november 2003.
Tussen woensdag 08.30 en donderdag 09.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Gravenstraat. Uit de woning werden in ieder geval een Franse comtoise slingerklok, een goedkleurig horloge en een geluidsinstallatie ontvreemd. De daders kwamen de woning binnen door het slot van de toegangsdeur te forceren.

Aanrijding met alcohol
Hoogkarspel, woensdag 26 november 2003.
Op woensdagavond omstreeks 20.30 uur vond er op de Drechterlandseweg te Hoogkarspel een kop-staartbotsing plaats. Een 36-jarige man uit Enkhuizen was achterop een voor hem rijdende auto gereden. Hierbij was lichte materiele schade ontstaan. De man uit Enkhuizen bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 505 ug/l. Dat is ruim twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal. In verband met het ongeval werd ook zijn rijbewijs ingevorderd.

Verlichtingscontrole
Bovenkarspel, donderdag 27 november 2003.
Op donderdagmorgen werd een verlichtingscontrole gehouden op de Veilingweg te Bovenkarspel. De controle was voornamelijk gericht op (brom)fietsverlichting van schoolgaande jeugd. In totaal kregen vijf bestuurders een bekeuring omdat de verlicht defect was.