Persberichten - 27/11/2003

Roularta - Nieuwe hoofredacteur voor Knack.be

Vanaf 1 december wordt Jos Grobben hoofdredacteur van de koepelsite www.knack.be. Onder deze koepelsite vallen de zogenaamde branded sites van de magazines Knack, Weekend, Focus, de community sites het.gastronomen.net en het.reiswijzers.net. Daarnaast wordt toegang verleend tot de complete databestanden van www.easy.be, Plus en Sportmagazine. De community sites zijn twee jaar na hun lancering de nummer 1 in hun marktsegment. Knack.be telt meer dan 72.000 geregistreerde bezoekers en haalt toppen van meer dan 100.000 page views per dag (cijfers: CIM).

Roularta Media Groep wil op deze manier de internetactiviteiten verder uitbouwen. Door integratie creëert RMG een maximale meerwaarde op het net voor de abonnees van de magazines, voor surfers die via dit medium kennis maken met de gedrukte producten en ook voor adverteerders.

Jos Grobben was jarenlang redacteur van Knack Magazine. Hij startte Weekend op, lag aan de basis van verschillende bijlagen en zette de sites van Knack, gastronomen en reiswijzer op de rails. Verder zorgde hij voor de reorganisatie van de documentatiedienst van het Brussels Media Center (BMC). In zijn nieuwe functie werkt hij nauw samen met Dirk Van Roy (directeur Nieuwe Media), Dirk Vandekerckhove (directeur magazines), Hugo De Vidts (directeur IT) en Luc Van den Borre (uitgever internet).

De nieuwe hoofdredacteur van Knack.be staat in voor de synergie met de printproducten. Hij is ook verantwoordelijk, als contentleverancier, in de toekomst. Hij wordt voor Roularta Media Group het redactionele aanspreekpunt voor nieuwe ontwikkelingen op gebied van internet en voor een aantal titeloverschrijdende initiatieven binnen de afdeling magazines.

De Roularta-sites (met www.knack.be, www.trends.be, www.levif.be, www.easy.be, ) zijn samen goed voor 500.000 unieke bezoekers en 8,6 miljoen page requests per maand.

Bron: Roularta
Provider: Euronext Brussels