Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente van 27 november 2003

Ageeth Doldersum: 053-4555588

Aanrijding met letsel

Twee gewonden bij aanrijding tussen twee personenauto's

Diepenheim/Markelo

Woensdagavond 26 november reed omstreeks 21.20 uur een 81-jarige automobilist uit Lochem vanuit de richting Diepenheim op de Lochemseweg in Diepenheim. Op het kruispunt met de Lochemseweg in Markelo verleende hij geen voorrang aan een voor hem van links komende 25-jarige automobilist uit Enschede, die op de kruisende weg (=voorrangsweg) reed. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de 81-jarige man met diens voeten licht bekneld raakte. Hij werd door de brandweer uit zijn auto bevrijd. Beide bestuurders raakten gewond en werden met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-154520)

Inbraak in bedrijf

Nog onbekend geldbedrag gestolen uit een bedrijf

Hengelo

In de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 november werd ingebroken in een bedrijf aan de Zilverstraat in Hengelo. De dader(s) kwam(en) via het dak binnen. In het pand is veel schade aangericht. Weggenomen werd een nog onbekend geldbedrag. (bps: 03-154593)

Gordelcontrole

13 personen bekeurd wegens het niet dragen van een autogordel

Den Ham

In de Dorpsstraat in Den Ham werd donderdag 27 november van 10.00 tot 12.00 uur een gordelcontrole gehouden. De politie controleerde in totaal 68 voertuigen.13 personen droegen geen gordel en werden bekeurd. (bps: 03-154681)

Verkeerscontrole

28 bekeuringen tijdens verkeerscontrole in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, de Algemene Inspectie dienst en de Inspectie Verkeer en Waterstaat (divisie vervoer)

Vriezenveen

De politie Twente, afdeling Twenterand, organiseerde een verkeerscontrole in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, de Algemene Inspectiedienst en de Inspectie Verkeer en Waterstaat (divisie vervoer). De controle vond plaats op donderdag 27 november van 06.00 tot 12.00 uur op de Rijksweg 36.

Een onderdeel van de controle was de 'dode hoekspiegel' bij vrachtauto's. Het is verheugend te kunnen melden dat alle gecontroleerde voertuigen hiermee waren uitgerust.

In totaal werden 28 bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende zaken waaronder overbelading, onjuiste verlichting, het niet dragen van een autogordel, ontbreken kentekenbewijs bij aanhanger, het niet hebben van het juiste rijbewijs, onterecht voeren van mistlichten en het niet hebben van de juiste reminrichting. Ook werd een proces-verbaal opgemaakt wegens het niet in het bezit zijn van de vereiste papieren in het kader van de wet vervoer gevaarlijke stoffen. Opvallend was de laatst gecontroleerde vrachtauto uit Polen. De bestuurder bleek onvoldoende te hebben gerust en kreeg hiervoor een rijverbod van 9 uren en moest direct een boete van E 1100,- betalen.

Tijdens de controle deed, onder het oog van een examinator, een studente van de politieopleiding examen. Zij is geslaagd.

Tijdens de controle zagen enkele deelnemers in een naastgelegen weiland een veulen liggen, die afwijkend gedrag vertoonde. Medewerkers van de Koninklijke Marechaussee gingen kijken en zagen dat het veulen met een been in het prikkeldraad had vastgezeten. De eigenaar van het veulen en de veearts werden erbij gehaald. Met behulp van een heftruck werd het paard naar de stal vervoerd en daar aan haar verwondingen behandeld.

W I J Z I G I N G P E R S B E R I C H T

Vanmorgen werd onderstaand persbericht verzonden:

Aanrijding met letsel

Vier gewonden bij aanrijding tussen twee personenauto's

Hengelo

Woensdagavond 26 november reed een 25-jarige automobilist uit Goor op de Mr. P.J. Troelstrastraat in Hengelo. Hij verleende op het kruispunt met de Beukweg geen voorrang aan een voor hem van links komende 37-jarige automobilist uit Enschede. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de 25-jarige bestuurder uit Goor en drie inzittenden (drie vrouwen uit Enschede van resp. 20, 35 en 36 jaar) gewond raakten. Zij werden met hoofd-/nekletsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De 37-jarige bestuurder bleef ongedeerd. (bps: 03-154521)

De inhoud van het bericht is niet juist. Onze excuses hiervoor. Hieronder volgt de juiste tekst:

Aanrijding met letsel

Vier gewonden bij aanrijding tussen twee personenauto's

Plaats

Woensdagavond 26 november reed een 25-jarige automobilist uit Goor op de Beukweg in Hengelo. Hij verleende op de kruising met de Mr. P.J. Troelstrastraat geen voorrang aan een voor hem van links komende 37-jarige automobilist uit Enschede, die op de P.J. Troelstrastraat (= voorrangsweg) reed. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de 25-jarige bestuurder uit Goor en drie inzittenden (drie vrouwen uit Enschede van resp. 20, 35 en 36 jaar) gewond raakten. Zij werden met hoofd-/nekletsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De 37-jarige bestuurder bleef ongedeerd. (bps: 03-154521)


---- --