Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK



27 november 2003


Onderwerp: controle rijgedrag binnenstad Zutphen bleek nodig.


Een gezamenlijke actie van de politie, parkeerpolitie en stadswachten om de verkeers-veiligheid in de Zutphense binnenstad te vergroten is succesvol verlopen.
Tijdens 5 controledagen zijn 450 bestuurders bekeurd en de resultaten van het optreden zijn duidelijk merkbaar. Het winkelend publiek was zeer tevreden over de acties.


De drie disciplines die in de Zutphense binnenstad toezicht houden op het verkeersgedrag hebben mede naar aanleiding van klachten over het fietsen in de binnenstad, het fietsen zonder verlichting en het parkeer- en rijgedrag van automobilisten in het centrum van Zutphen een aantal gerichte acties gevoerd.


Politiemensen en stadswachten namen vooral het fietsgedrag in het voetgangersgebied voor hun rekening terwijl de parkeercontroleurs het parkeer- en rijgedrag in het hele centrum controleerden.
Voor het fietsen in het voetgangersgebied werden op de vijf controledagen bijna 250 bekeuringen uitgeschreven, terwijl voor hetzelfde feit ook nog eens 10 bromfietsers en 20 automobilisten op de bon gingen.


Ruim 120 jongeren en volwassenen kregen een bekeuring omdat hun licht niet in orde was.
Daarnaast werden enkele bromfietsers bekeurd omdat zij zonder helm reden of geen bromfietscertificaat bleken te hebben.


Het parkeergedrag bleek over het algemeen in orde te zijn. Er werden ruim 30 bekeuringen uitgeschreven voor feiten variërend van: parkeren in een parkeerverbod, parkeren zonder kaartje, parkeren zonder vergunning en parkeren met een verlopen kaartje.


De reacties tijdens de actie waren zeer positief en het effect is duidelijk merkbaar ! De politie zal dergelijke controles op wisselende tijdstippen blijven uitvoeren.


Einde bericht.



Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52




---- --