Politie Zaanstreek-waterland



19:08 26-NOV-03
loc.: ZAANDAM, PROVINCIALEWEG

Vrouw van tas beroofd

Een 54-jarige vrouw uit Zaandam fietste langs de Provinciale weg over de parallelweg en werd ter hoogte van het fietstunneltje richting de Houtveldweg klemgereden door twee personen op een bromfiets. Zij kwam ten val en zag dat de persoon die achter op de bromfiets zat haar handtas/rugzak uit het fietsmandje pakte. Vervolgens stapte hij weer achterop en beide personen reden weg in de richting van de Vincent van Goghweg. De vrouw raakte niet gewond. Beide daders reden op een bromfiets, model scooter. De bestuurder droeg een lichte helm en een donkergrijs jack met een licht kleurig accent aan de zijkant. De passagier droeg geen helm, had donker haar of een donkere muts en droeg een donker jack.

22:59 26-NOV-03
loc.: LANDSMEER, ZUIDEINDE

Brandje in leegstaand pand

In het leegstaande bedrijfspand van Stijl autoschade heeft een kleine brand gewoed. De brandweer Landsmeer had met een eenheid het vuur snel onder controle. Het Zuideinde tussen de kruising met de Van Beekstraat en de M.L.Kingweg werd enige tijd voor het verkeer afgesloten. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De gemeente heeft gezorgd voor afdichting van het pand.

02:32 27-NOV-03
loc.: KOOG AAN DE ZAAN, WESTERKOOGWEG

Baldadige tweetal aangehouden

Werd gemeld dat er twee mannen met een vuilcontainer aan de rol gingen. Nabij de sporthal werd het tweetal aangetroffen. De container lag inmiddels in de sloot. De mannen, 14 en 19 jaar en beiden uit Zaandam, werden aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal heengezonden. De jongste werd thuis afgeleverd. Moeder dacht dat hij in bed lag.

08:02 27-NOV-03
loc.: VOLENDAM, DIJKGRAAF DE RUITERLAAN

Nekletsel na kop-staart aanrijding

Een 34-jarige automobiliste uit Volendam werd met nekletsel naar het ziekenhuis gebracht na een kop-staart aanrijding. De vrouw remde af voor een voetgangersoversteekplaats. De haar achteropkomende 20-jarige automobilist, eveneens uit Volendam, had dit te laat in de gaten en reed in volle vaart achter op de auto van het slachtoffer. Beide auto's werden zwaar beschadigd. De Volendammer verklaarde afgeleid te zijn geweest, omdat hij het knopje van zijn achteruitverwarming zocht.

10:45 27-NOV-03
LOC: PURMEREND, STEVE BIKOSTRAAT

Taxi opengebroken

In de afgelopen avond of nacht werd een geparkeerde taxi opengebroken. Het betrof een groene Mercedes A170 van vervoersbedrijf Connexxion. Men kwam de taxi binnen door een tochtraampje stuk te slaan. Uit de taxi werden onder andere de taximeter, een chauffeurspas, een taxivergunning en een tankpas gestolen. De chauffeurspas en taxivergunning staan op naam van de chauffeur.

EINDE


---- --