Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving

Alkmaar 27-11-2003 - 16.00 uur

Snelheidscontrole
Alkmaar, woensdag 26 november 2003.
Woensdagmiddag tussen 14.15 en 15.15 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Aert de Gelderlaan waarbij het volgende werd geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantap passanten: 30
Aantal overtredingen: 15
Hoogst gemeten snelheid: 72 km/u

Rijden onder invloed van alcohol
Alkmaar, donderdag 27 november 2003.
In de nacht van woensdag op donderdag werd een 32-jarige man uit Utrecht aangehouden op de Heilooer Tolweg. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 415 ug/l. Dat is nagenoeg tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.
Enkele uren later werd op de Noorderkade een eveneens 32-jarige man uit Alkmaar aangehouden. Hij reed daar als bestuurder van een personen terwijl uit onderzoek kwam vast te staan dat ook hij alcohol had gedronken. Hij blies 450 ug/l. Ruim tweemaal de toegestane waarde.

Inbraak winkelbedrijf
Alkmaar, donderdag 27 november 2003.
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een winkelbedrijf aan de Langestraat. De inbrekers waren in het pand gekomen door het vernielen van een raam. In de winkel werd een aantal vitrines vernield en werden daaruit goederen weggenomen. De eigenaar kon nog niet precies aangeven wat er is verdwenen. De grootte van de totale schade kan dan ook nog niet worden vastgesteld.

Regen van bekeuringen
Alkmaar, woensdag 26 november.
Op diverse locaties zijn gisteren door de politie verkeerscontroles uitgevoerd waarbij de nadruk werd gelegd op het dragen van de autogordel. Tussen 09.00 en 15.00 uur zijn er op de Martin Luther Kingweg, Koelmalaan, Noorderkade, Koedijkerstraat en de Vondellaan in totaal 90 bekeuringen uitgeschreven voor het niet-dragen van de autogordel. Het dragen van de gordel is zowel op de voor- en achterbank verplicht. De overlevingskans bij een verkeersongeval is 40% hoger als men een gordel draagt.