Politie Gelderland-Midden

Dieren - drie verdachten aangehouden voor berovingen in Dier
Publicatiedatum: 27-11-2003

De politie heeft drie aanhoudingen verricht in verband met een reeks berovingen in Dieren. Vandaag heeft de politie een 13-jarige aangehouden, gisteren een 15-jarige en 17 november een 18-jarige. Alle verdachten komen uit Dieren. De politie gaat verder met het onderzoek en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Op basis van het signalement is de politie op het spoor gekomen van de 18-jarige verdachte. Hij wordt verdacht van elf zaken, waaronder tasjesroven, diefstal en insluipingen in Dieren. Via deze zaken kwam de politie de andere twee verdachten op het spoor. Zij worden ook verdacht van zeker vier tasjesroven en diefstallen.

De delicten vonden allemaal plaats in de afgelopen maand en werden gepleegd in de omgeving van het NS-station, het Callunaplein, de Wilhelminaweg en de Koninginnebuurt. De slachtoffers variëren in de leeftijd van 30 tot 72 jaar. De politie is in verband met het onderzoek nog steeds op zoek naar eventuele slachtoffers die nog geen aangifte hebben gedaan. Ook slachtoffers van pogingen tot beroving worden verzocht zich te melden bij de politie in Dieren en zij kunnen vragen naar de twee gebiedsagenten Van Silfhout en Geurken die het onderzoek verrichten, tel. 0900-8844.

De 18-jarige verdachte is in bewaring gesteld, de andere twee verdachten zijn in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
Remke Weller
politie Gelderland-Midden
026 352 4315

---