Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (27/11)

Breda donderdag 27 november 2003

Snelheidscontrole

STRIJBEEK: Woensdagmiddag heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Strijbeekseweg. De radarpost is door 550 automobilisten gepasseerd, waarvan er 65 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 131 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan.

Gewapende overval

BREDA: Woensdagmiddag rond 18:00 uur is een gewapende overval gepleegd op een drogisterij aan de Haagdijk. Een onbekende man dreigde de 57-jarige bedrijfsleider die achter de kassa zat met een mes en deed vervolgens een greep in de kassa. De dader droeg een donkere sjaal om zijn gezicht af te dekken. Hij is na het verlaten van de winkel te voet gevlucht in de richting van de Dieststraat. De politie stelt een onderzoek in. De hoogte van de buit is op dit moment nog niet bekend. Slachtofferhulp is ingeschakeld voor de medewerkster.

Politie houdt aanrander aan

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag in een horecazaak aan de Boschstraat een 57-jarige inwoner van Zundert aangehouden. De man wordt verdacht van aanranding van een 13-jarig meisje uit Breda. De Bredase bezocht omstreeks 15:00 uur de horecagelegenheid waar de man werkzaam is. Tijdens het bezoek werd zij door de man onzedelijk betast. De verdachte is in ver zekering gesteld. Uit het onderzoek bleek verder dat de man aan de 13-jarige softdrugs heeft verkocht Tijdens een huiszoeking door de politie die hierop volgde zijn geen drugs gevonden. De politie gaat verder met het onderzoek.

Bejaarde vrouw van tas beroofd

BREDA: Woensdagmiddag rond 14:00 uur is een 74-jarige vrouw uit Breda op de Doelen beroofd van haar tas. Zij liep over het kerkpad toen een jongen op een zwarte mountainbike met kracht haar boodschappentas uit haar hand trok. De dader, gekleed in een beige jack en een beige muts met zwarte rand, is er vervolgens met de buit vandoor gegaan. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Acht jeugdigen aangehouden na vandalisme

BREDA: De politie heeft woensdagavond om 18:30 uur in een tennishal aan de Terheijdenseweg acht jongens van 11, 12 en 13 jaar uit Breda aangehouden.
De groep had in de zaal van het sportcentrum met lucifers gespeeld en vuurwerk af gestoken. Een medewerker van Racketsport betrapte de jongens en heeft ze overgedragen aan de politie. Na verhoor op het bureau mocht het 8-tal met een Halt-verwijzing op zak naar huis.

Irritatie in verkeer leidt tot zware mishandeling

BREDA: Een 30-jarige inwoner van Breda heeft aangifte gedaan van mishandeling.
De man reed op zijn fiets op de Laan van Mertersem toen hij voor zijn gevoel niet genoeg voorrang kreeg van een bestuurder van een personenauto. Op de Scharenburgstraat sprak de man de automobilist aan op zijn rijgedrag. Deze was hiervan niet gediend en stapte meteen uit om de man op zijn gezicht te slaan. Hierdoor kwam de fietser ten val en werd nog enkele keren tegen zijn lichaam geschopt. De dader is hierna weer in zijn personenauto een Mercedes gestapt en is weggereden in de richting van de Heuvelbrink. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek dat zijn knieschijf is gebroken. De politie stelt een onderzoek in.

Inbraak in autobedrijf

BREDA: Bij een garage aan de Konijnenberg is woensdagavond omstreeks 22:30 uur ingebroken. De dader heeft een gat in het hekwerk gemaakt om op het binnenterrein te komen en vervolgens een roldeur geforceerd om in de garage te komen. Uit de werkplaats is een blauw/paarse personenauto, merk Mitsubishi Spacestar met het kenteken 03-ND-LG gestolen. Zeven andere autos die in de werkplaats stonden zijn hierbij beschadigd. Het autobedrijf heeft aangifte gedaan. De Technische recherche (Unit F.T.O) stelt een onderzoek in.

Verkeersongeval met letsel

BREDA: Bij een ongeval op de kruising Groenedijk/Zaventemstraat is woensdag rond 17:00 uur een 81-jarige vrouw uit Breda gewond geraakt. De vrouw kreeg van een 33-jarige automobiliste uit Breda geen voorrang toen zij over het zebrapad de Groenedijk overstak. De bestuurder had de vrouw door het regenachtige weer niet gezien. De bejaarde vrouw is door de personenauto geschept en op het wegdek gevallen. Zij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Met een kuitbeen fractuur en gekneusde hand en knie is de vrouw opgenomen.

Eigenaar smartshop aangehouden

BAARLE NASSAU: Bij een huiszoeking in een smartshop aan de Desiree Geraetsstraat is woensdagavond de eigenaar aangehouden. De zoeking werd uitgevoerd door politieagenten van het wijkteam Zuidoost, onder leiding van de Officier van Justitie.

De politie kwam in actie nadat de wijkagent van de gemeente Baarle Nassau klachten over de winkel had ontvangen van zijn wijkbewoners. Naast paddos zou er ook softdrugs verkocht worden aan o.a minderjarigen. Tijdens de controle in de shop is 100 gram hasj en weed gevonden met een verkoopwaarde van 650 euro. De drugs zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op. De eigenaar is na verhoor in de loop van de avond heengezonden. Ook bij één 17-jarige bezoeker en twee 18-jarige bezoekers werd een kleine hoeveelheid softdrugs aangetroffen. Een vierde 19-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats bleek in het bezit te zijn van een gebruikershoeveelheid harddrugs. Ook tegen deze klanten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw komt om het leven bij flatbrand

BREDA- Een 67-jarige Bredase vrouw is vanmorgen rond 06.45 uur om het leven gekomen toen haar flatwoning op de derde etage van de Johan Willem Frisolaan in brand raakte. De politie houdt er rekening mee, dat de brand mogelijk veroorzaakt kan zijn door een omgevallen kaars of onzorgvuldigheid bij het roken van een sigaret. Van enig misdrijf is niets gebleken.

Buurtbewoners ontdekten de brand vanmorgen rond 06.40 en alarmeerden de hulpverleningsdiensten. Politie en brandweer ontruimden direct na het ter plaatse komen uit voorzorg het 21 woningen tellende flatgebouw. Toen kort daarna bleek dat de brand beperkt bleef tot de woning van het slachtoffer konden de bewoners weer terugkeren naar hun huizen. Toen de brandweer het pand kon betreden troffen ze het verkoolde lichaam aan van de vrouw. De omvang van de schade is niet bekend. Rond 08.00 uur kon de brandweer het sein brand meester geven. De Unit Forensisch Technisch Onderzoek van de politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de brand.

Diefstal bewakingscameras

ETTEN-LEUR: Bij een benzinetankstation aan de Oostpoort zijn dinsdagnacht
8 bewakingscameras gestolen. De dader heeft behoorlijk moeten klimmen om bij de hoog gemonteerde cameras te komen. Het bedrijf heeft aangifte gedaan van diefstal.

Vrachtauto rijdt door na ongeval met letsel

Een 17-jarige inwoner van Etten-Leur is woensdagmorgen rond 08:30 uur op de Ecustraat gewond geraakt aan zijn voet. De jongen reed op zijn fiets toen hij door een vrachtauto met aanhanger werd afgesneden en aangereden. De bestuurder van de vrachtauto is doorgereden en heeft mogelijk niets van het ongeval gemerkt . De voet van de Ettenaar is in het ziekenhuis vanwege een zware kneuzing in het gips gezet. De politie stelt een onderzoek in.

Buurman redt kinderen uit huis vol rook

BREDA: Donderdagmiddag 13.15 uur heeft een 44-jarige inwoner van Breda een drama weten te voorkomen. De man zag uit de woning van zijn buren een hevige rookontwikkeling komen. Hij belde direct het alarmnummer 112 en is de woning binnengegaan omdat hij wist dat op de eerste etage kinderen lagen te slapen. In de woning trof hij een baby en een 2-jarig jongentje aan. De bewoonster, oppasmoeder van de twee kinderen, was haar kind naar school gaan brengen, terwijl er een pan op het vuur stond te sudderen. De buurman heeft de kinderen één voor één in veiligheid gebracht. Door personeel van de GGD zijn de kinderen onderzocht. Zij zijn niet gewond geraakt en hebben niet veel rook ingeademd. De brandweer heeft de rook uit de woning geblazen.

Zakkenrollerij

ZEVENBERGEN: Een 52-jarige inwoner van Klundert is donderdagmiddag slachtoffer geworden van zakkenrollerij. Zij mist haar portemonnee na het winkelen in een supermarkt aan de Zuidhaven. De dader heeft kans gezien de portemonnee tijdens een onbewaakt ogenblik te stelen. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Bron: Henk Snepvangers