FNV BOUW

Juridisch vakbondswerk weer bij eigen bond

FNV Bondgenoten en FNV Bouw hebben besloten om individuele kwesties van vakbondsleden op korte termijn weer zelf af te handelen. Nu nog worden deze kwesties afgehandeld door FNV Ledenservice, een door FNV-bonden opgerichte organisatie. Streven van de beide bonden is dat de ruim 200 mensen die op dit moment de individuele kwesties van leden behandelen, overgaan naar de opdrachtgevers. De diensten van FNV Ledenservice worden dus gewoon voortgezet: het behartigen van de individuele belangen van FNV-leden is en blijft een van de belangrijkste functies van de FNV.

In 1998 startten FNV Bondgenoten en FNV Bouw het bedrijf FNV Ledenservice vanuit de gedachte dat bij de diverse vakbonden juridisch vergelijkbare geschillen en kwesties binnenkomen. Het leek efficiënter ze dan ook in één organisatie af te handelen. Maar daar staat een verlies aan contacten met de collectieve belangenbehartiging tegenover. Inmiddels is gebleken dat de beoogde doeltreffendheid onvoldoende wordt bereikt. Door het juridische vakbondswerk opnieuw in de eigen organisatie onder te brengen, verwachten FNV Bondgenoten en FNV Bouw de onderlinge informatie-uitwisseling tussen CAO-onderhandelaars en juridische medewerkers op het juiste peil te brengen en daarmee de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren.

Met de hernieuwde inbedding van de kwestiebehandeling wordt op 1 januari 2004 begonnen. Op dit moment vindt er nog een reorganisatie plaats bij FNV Ledenservice; deze zal conform de afspraken worden afgerond.

Meer informatie:
Anne Pols, voorlichting FNV Bouw, telefoon: 0348-575589 of
06-53734494
Ingrid van den Berg, voorlichting FNV Bondgenoten, telefoon:
030-2738478 of 06-51405832

27 nov 03 15:50