GERLING NCM

GERLING NCM en Creditek bieden outsourced credit management

Uitbesteden van debiteurenbeheer levert ondernemingen fiks financieel voordeel op

GERLING NCM en Creditek bundelen krachten om outsourced credit management aan te bieden

Amsterdam, 27 november 2003 - GERLING NCM en Creditek, beiden vooraanstaande credit management organisaties, bundelen hun krachten om nu ook in Nederland outsourced credit management aan te bieden. Met outsourced credit management kunnen ondernemingen hun debiteurenbeheer volledig of voor een deel uitbesteden aan GERLING NCM en Creditek. Door het uitbesteden van hun debiteurenbeheer verzekeren ondernemingen zich van snellere betaling van facturen, een toename van cashflow en het vrijkomen van werkkapitaal. De joint venture is gevormd door internationale kredietverzekeraar GERLING NCM, binnenkort opererend onder de nieuwe naam Atradius, en Creditek, marktleider in de Verenigde Staten op het gebied van credit management outsourcing.

Voor Maurice Doppert, Commercieel Directeur van GERLING NCM in Nederland, is deze samenwerking belangrijk: 'Goed debiteurenbeheer is essentieel voor het succes van een organisatie, toch blijkt uit recent onderzoek dat slechts 41% van de financiële managers tevreden is met hun huidige credit management. Met deze nieuwe service stellen wij onze klanten in staat zich te concentreren op hun core business waarbij wij zorgen voor de financiële afwikkeling.'

Dean Sivley, Executive Vice President en General Manager van Creditek: 'Creditek en GERLING NCM zijn trots op hun ongeëvenaarde kennis en ervaring in het managen van debiteurenbeheer van succesvolle ondernemingen. Samen hebben we nu een krachtige credit management dienst gecreëerd die meer ondernemingen verzekert van succes.'

Het uitbesteden van het debiteurenbeheer is voor ondernemingen een kostenefficiënte mogelijkheid hun financiële positie verder te verbeteren, hetgeen extra belangrijk is in deze economisch moeilijke tijden. Door het debiteurenbeheer aan GERLING NCM en Creditek uit te besteden hebben bedrijven toegang tot ervaren financieel personeel en de beste en beproefde bedrijfsprocessen. Ondernemingen kunnen kiezen voor het uitbesteden van het beheer van alle debiteuren of delen van de debiteurenportefeuille.

De vraag naar Business Process Outsourcing services neemt snel toe in Europa. De verwachting is dat de totale uitgaven op dit gebied in 2005 meer dan Euro 40 miljard zullen bedragen. De samenwerking tussen GERLING NCM en Creditek richt zich op het credit management segment van deze markt met een potentieel van Euro 4 miljard.