Politie Drenthe

Donderdagmiddag 27 november 2003

Assen 27-11-2003 - Nieuws van Politie Drenthe

Inbraken in autos
BORGER - Vijf eigenaren hebben donderdagmorgen aangifte gedaan van inbraak in hun personenauto. Drie eigenaren wonen aan de Trechterbeker, één aan de Vuistbijl en één aan de Poolse Bevrijderslaan. Er werden onder meer mobiele telefoons en radio/navigatiesystemen meegenomen. De schadebedragen zijn nog onbekend. Door het slot te forceren zijn de daders in de autos gekomen.

Man aangehouden op verdenking poging tot inbraak ASSEN - Een 23-jarige verdachte uit Assen is woensdagnacht rond 1.40 uur door de politie aangehouden aan de Noordersingel. De man werd er van verdacht een poging tot inbraak te hebben verricht in een bedrijfspand aan deze singel. Om dat pand binnen te komen, is gebruik gemaakt van een glassnijder. Dit voorwerp had de verdachte bij zijn aanhouding bij zich. Na verhoor is de man met een dagvaarding heengezonden. De fiets die de man bij zich had, bleek gestolen, deze gaat terug naar de rechtmatige eigenaar. Ook stond er nog een boete voor de verdachte open, daarvoor kreeg de man een proces-verbaal mee naar huis.

Vrouw gewond na kop-staart botsing
HOOGEVEEN - Donderdagmorgen tegen 7.45 uur is een 19-jarige vrouw uit Hogeveen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Zuidwoldigerweg. Ze zat in een personenauto, bestuurd door een 29-jarige man uit Hoogeveen, die richting centrum reed. Toen het verkeerslicht oranje werd remde deze bestuurder. Een achteropkomende 25-jarige automobilist uit Hoogeveen verwachtte dat hij zou doorrijden en botste tegen de achterzijde. De vrouw liep daarbij nek- en rugklachten op, die later in het ziekenhuis bleken mee te vallen.

Computers gestolen
TYNAARLO - Woensdagnacht zijn bij een inbraak in een bedrijf aan de Nijverheidsweg zeven computers gestolen. Ook een kluis is opengebroken. De daders zijn binnengekomen door een raam open te breken. Namens het bedrijf deed een 46-jarige man aangifte.

Bert Visser neemt om 17.00 uur de persvoorlichting over tot maandagmorgen 8.00 uur.