Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK



27 november 2003 middag


Terborg- man mishandeld en van rugzak bestolen.
Een 20-jarige jongeman uit Lobith heeft aangifte van mishandeling en diefstal gedaan tijdens zijn treinreis van Varseveld naar Terborg. Het incident deed zich dinsdag 25 november omstreeks 17.35 uur voor. De jongeman zat met zijn walkman op in een treinstel toen hij werd lastig gevallen door een donken man. Deze pakte zijn mobieltje af en het slachtoffer wist dit terug te pakken. Op het moment, dat er een worsteling met de man ontstond werd de jongeman van achter vastgepakt door een getinte man met dreadlocks. Deze draaide zijn arm op de rug en tilde het slachtoffer op deze wijze omhoog.
De dronken man pakte vervolgens de rugzak van het slachtoffer af en de jongeman zag kans om los te komen en vluchtte in Terborg de trein uit. De dronken man is omstreeks 18.00 uur in Doetinchem aangehouden maar bleek de rugzak niet bij zich te hebben. Mogelijk heeft de andere man deze bij zich gehouden. Het slachtoffer had het vermoeden, dat beide mannen elkaar kenden, de dronken man heeft hier de volgende dag geen duidelijkheid over verschaft. De politie zoekt getuigen (0900 - 8844) en de man met dreadlocks, die ongeveer 25/30 jaar is, ongeveer 1.90/2.00 m met een groot en breed postuur. Hij droeg een groene legerjas.


Ruurlo - verlichtingscontrole

Bij een verlichtingscontrole aan de Dorpsstraat, Enkeerdlaan en Barchemseweg zijn twee fietsers bekeurd voor het niet voeren van verlichting. Verder zijn er twee fietsers bekeurd voor het fietsen over de weg in plaats van over het verplichte fietspad.



Zeddam - verlichtingscontrole


Tussen kwart over zeven en acht uur vanochtend werd een verlichtingscontrole gehouden aan de oude Doetinchemseweg. Er zijn 7 fietsers bekeurd voor het niet voeren van verlichting.



Westendorp - controle


Vanochtend tussen 7.15 en 8.30 uur is er een bromfiets/verlichtingscontrole gehouden aan de Doetinchemseweg. 12 bromfietsen zijn op de rollentestbank gecontroleerd, waarvan er 7 de wet overtraden. De eigenaren hiervan hebben een bekeuring gekregen. Verder hebben 8 fietsers een bekeuring gekregen voor het niet voeren van verlichting.



Ruurlo - parkeercontrole


Op de Dorpsstraat en de Zuivelweg zijn vanmiddag drie automobilisten bekeurd. Zij hadden de auto geparkeerd op een gehandicaptenparkeerplaats, zonder dat ze een bijbehorende parkeerkaart bij zich hadden.



Groenlo -


Aan de Borculoseweg zijn tussen 13.00 en 15.00 uur parkeercontroles gehouden. Er zijn 14 bekeuringen uitgeschreven voor het fout parkeren.



Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --