Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK



27 november 2003 middag



Zutphen- valse bankbiljetten


Een nog onbekende man is er gisterenmiddag in geslaagd om bij een winkel in de Zutphense binnenstad een vermoedelijk vals honderd eurobiljet als betaalmiddel te gebruiken. Hij kocht in de winkel een kleinigheid en betaalde met het honderd eurobiljet. Toen men later argwaan kreeg was de man weg en werd de politie gebeld. Het biljet lichtte wel op onder de UV-lamp maar mist toch enkele kenmerken. Twee andere ondernemers roken onraad toen deze Oost-Europese man een kleinigheid wilde kopen en met een zo grote coupure betaalde. Ondernemers zijn gewaarschuwd om ondanks de Sinterklaasdrukte alert te blijven voor degelijke zaken.



Lochem - diefstal d.m.v. braak en diefstal


Onbekenden hebben afgelopen nacht bij een bedrijf aan de Molenstraat een zogenaamde koerierskast geforceerd. Men nam een rode tas uit de kast mee en toen men kennelijk niets van waarde erin aantrof heeft men de tas weggegooid. Deze werd namelijk later op de ochtend op de Nieuwstraat terug gevonden. Mogelijk hebben getuigen iets gezien.


Bij een andere winkel aan de Molenstrat hebben onbekenden dinsdagmiddag kans gezien om voor ruim 800 euro aan cosmetica uit de schappen te halen. Een personeelslid van het bedrijf heeft aangifte gedaan.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --